Schöne roept vragen op na ‘code rood’: “Hoe dan?”

Foto: Schöne roept vragen op na ‘code rood’: “Hoe dan?”

Lasse Schöne scoorde zondag meteen bij zijn debuut voor sc Heerenveen. De Deen lijkt een aanwinst voor de Friezen, maar toch zet clubwatcher Sander de Vries vraagtekens bij diens terugkeer op het oude nest.

“Er zitten twee kanten aan het verhaal”, vertelt De Vries in de podcast KOKO Radio. “Hij werd als de verloren zoon onthaald afgelopen vrijdag. Ik begrijp dat sentiment ook wel. Als je het zo bekijkt is het ook een hartstikke leuke aanwinst. Het plaatje klopt helemaal. Hij is opgegroeid bij Heerenveen, een hele mooie carrière gehad en nu weer terug. Ik denk ook dat het een super goede gozer is om in je groep te hebben. Echt een leider.”

De Vries, journalist van de Leeuwarder Courant, plaatst wel meteen een nuance. “Als je het puur beleidsmatig bekijkt, vind ik dat je er toch wel een paar vraagtekens bij kunt zetten. Al is het maar omdat dit niet meteen een linie is waar je versterkingen nodig hebt. Heerenveen heeft in principe genoeg middenvelders. Zijn komst gaat denk ik ten koste van de plek van Rodney Kongolo. Die heeft na dit seizoen nog een eenjarig contract. Dat wordt verlengen of verkopen. Als die jongen op de bank gaat zitten, daalt zijn transferwaarde natuurlijk.”

Daar komt het financiële plaatje nog bij. “Twee week geleden was de nieuwjaarsreceptie, en daar was het code rood volgens Cees Roozemond. Iedereen die iets met de club te maken had moest geld gaan geven. (…) Heerenveen heeft het loeizwaar in deze coronatijd, net als heel veel clubs. Maar hoe kun je dat dan rijmen? Ik heb zijn salarisstrookje niet gezien. Maar ik denk niet dat hij alleen voor een kilometervergoeding in het Abe Lenstra Stadion voetbalt.”

Heeft Heerenveen de juiste afweging gemaakt?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
209+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie