De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: spanning neemt toe!

Foto: De beste voetbaluitzendingen van dit weekend: spanning neemt toe!

Het weekend is weer begonnen en dus is het weer tijd om te genieten. Zoals gebruikelijk zetten we ook deze week weer de beste uitzendingen van het voetbalweekend op het rijtje. Zowel op zaterdag als zondag zijn er topwedstrijden te zien en dus zetten wij waar en wanneer je ze kunt zien op een rij!



Zaterdag 6 februari



Hoewel Super January is afgesloten maken we ons in februari op voor weer een heerlijke maand Eredivisie voetbal. 2021 trapte af met een maand vol krachtmetingen tussen de top in de Eredivisie en februari vervolgt dit door middel van krakers in de subtop. Er is dan ook enorm veel om van te genieten.



Een greep uit de leukste uitzendingen in de Eredivisie van 6 februari hieronder:



14.00 uur op ESPN: PEC Zwolle – RKC Waalwijk, 14.00 uur op ESPN 2: FC Emmen – AZ, 16.30 uur op ESPN: sc Heerenveen – Vitesse, 16.30 uur op ESPN 2: PSV – FC Twente



In de Eredivisie begint het voetbalplezier vroeg in de middag. Reden hiervoor is het slechte weer dat op komst is waardoor de KNVB heeft besloten de voetbalwedstrijden te vervroegen. Hierdoor trapt het plezier om 14 uur al af op verschillende plekken. 



In Drenthe en Overijssel begint het balletje al om 14 uur te rollen. In Zwolle is het PEC dat aan de aftrap begint tegen RKC Waalwijk, terwijl de Emmenaren op De Oude Meerdijk aantreden tegen AZ. De degradatieklant heeft na een verlies vorige week tegen Willem II vrijwel zeker de kansen verspeeld om de degradatiezone te ontsnappen, terwijl bekende naam Anco Jansen ook nog op de valreep is vertrokken. Al met al dondert het in Emmen en lijkt AZ als het ware al 0-1 voor te staan. 

Nog voor de avond is gevallen, staan ook de derde en vierde wedstrijd van de middag op de planning. Ditmaal is het strijdtoneel te vinden in Friesland. Daar maakt Heerenveen zich op voor een loodzware strijd tegen Vitesse. De nummer drie van de ranglijst komt op bezoek bij de nummer tien en knokt nog mee voor de top. Verliezen is dus ook geen optie.



Hetzelfde geldt voor de club uit Eindhoven die op de tweede plek van de ranglijst te vinden is. PSV komt in eigen huis in actie om half vijf tegen FC Twente. Laatstgenoemde club staat inmiddels op de zevende plek en maakt een zware vormdip mee. PSV hoopt hier natuurlijk van te profiteren en revanche te nemen na de verloren wedstrijd tegen Feyenoord vorige week.





Een greep uit de leukste uitzendingen in het buitenlands voetbal van 6 februari hieronder:

15.50 uur op Ziggo Sport: SD Huesca – Real Madrid, 17.55 uur op Ziggo Sport Voetbal: Juventus – AS Roma, 20.30 uur op Ziggo Sport: Manchester United – Everton

Wie liever het buitenlandse voetbal volgt, kan op de zaterdag wel voor een aantal mooie wedstrijden aanschuiven. We trappen af met Real Madrid dat in La Liga op bezoek gaat bij de hekkensluiter van de competitie om drie punten te sprokkelen. Het valt te hopen voor het team van oefenmeester Zinédine Zidane dat de winst uit hier een einde brengt aan de vormdip van De Koninklijke.



Van Spanje schakelen we door naar Italië om te zien of Juventus het voor elkaar weet te krijgen om de koppositie nog te veroveren. De vierde plek doet de club op het moment geen eer aan, al is het wel zeker dat geen punt meer verloren mag gaan. De verschillen op de ranglijst lijken nu namelijk best groot, maar De Oude Dame heeft een aantal wedstrijden minder gespeeld dan de huidige koploper, waardoor het verschil maximaal op vier punten uitkomt (mits Juventus de in te halen wedstrijden wint natuurlijk).



De dag sluiten we af in Engeland. Daar staan Manchester United en Everton tegenover elkaar. De nummer twee neemt het op tegen de nummer zeven en beide hebben wisselvallige resultaten afgeleverd de laatste weken. Vooral voor Manchester United is het zaak om de de trein weer op de rails te krijgen, want anders glipt het kampioenschap alsnog uit handen! 



Zondag 7 februari 



In de Eredivisie staan voor de zondag weer een aantal mooie affiches op de planning, al blijft het nog even afwachten of alle wedstrijden gewoon op normale wijze doorgaan. Het winterse weer gooit mogelijk namelijk roet in het eten. De zaterdag wedstrijden werden immers al vervroegd, dus blijft het nog even spannend rondom de zondag. 



Een greep uit de leukste uitzendingen in de Eredivisie van 7 februari hieronder:



12.15 uur op ESPN 2: Ajax – FC Utrecht, 14.30 uur op ESPN: FC Groningen – Feyenoord, 14.30 uur op ESPN 2: Willem II – ADO Den Haag, 16.45 uur op ESPN: VVV-Venlo – Sparta Rotterdam



Mocht alles gewoon doorgaan zoals gepland trappen we de zondag heerlijk af met de altijd mooie pot tussen Ajax en FC Utrecht. De match zal deze week een extra lading hebben gezien Ajax afgelopen week de ene na de andere tegenslag te verduren kreeg. Andre Onana mag de komende twaalf maanden niet meer in actie komen, terwijl recordaankoop Sébastien Haller niet in Europa mee mag spelen. De spits hoopt zich dan ook tegen zijn oude ploeg maximaal te kunnen bewijzen om in ieder geval het kampioenschap veilig te stellen.

Later op de middag maakt Ajax’ aartsrivaal Feyenoord zich op voor een uitwedstrijd in Groningen. FC Groningen ontvangt de ploeg van Dick Advocaat die vorige week knap wist te winnen van PSV. Deze week hoopt de Rotterdamse ploeg het kunstje natuurlijk te herhalen om weer mee te spelen om de top drie.



Zondagmiddag brengt ook nog Willem II die het in eigen huis opneemt tegen ADO Den Haag. Willem II kan zichzelf uit de degradatiezone spelen als er vandaag gewonnen wordt, maar dan moet ADO nog wel van de mat gespeeld worden. VVV-Venlo sluit de dag af met een spannende pot tegen Sparta Rotterdam. Bij winst wordt Sparta immers ingehaald op de ranglijst.





Een greep uit de leukste uitzendingen omtrent buitenlands voetbal van 7 februari hieronder:

14.30 uur op Ziggo Sport: Wolverhampton Wanderers – Leicester City, 17.05 uur op Ziggo Sport: Liverpool – Manchester City, 20.55 uur op Ziggo Sport: Real Betis – FC Barcelona

Ook in het buitenland staan er toffe wedstrijden op de planning in de eerste week van februari. Waar we beginnen met een leuke pot op de zondagmiddag tussen Wolverhampton Wanderers tegen Leicester City, sluiten we af met een wedstrijd die Nederlanders leuker gaan vinden. Frenkie de Jong komt namelijk met FC Barcelona in actie om negen uur ‘s avonds. 



Toch is het de wedstrijd die er tussenin zit die de meeste kijkers zal trekken. Het is de grootste kraker in de Premier League die op de planning staat. Liverpool krijgt bezoek van Manchester City. De club met Pep Guardiola aan het roer heeft al tijden geen verlies meer geleden, terwijl Liverpool juist kwakkelt. De ploeg van Jürgen Klopp heeft winst nodig om nog uitzicht te houden op het kampioenschap. 

Wat is de mooiste wedstrijd van het weekend?

  • Manchester United – Everton
  • PSV – FC Twente
  • sc Heerenveen – Vitesse
  • Ajax – FC Utrecht
  • Liverpool – Manchester City
23+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
73+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
79+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
34+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
46+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
291+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
59+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
97+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
252+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
84+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
920+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
170+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
47+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
407+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
773+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
122+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
204+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
331+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
11+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
350+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie