‘Advocaat verbloemt eigen falen met reactie’

Foto: ‘Advocaat verbloemt eigen falen met reactie’

Feyenoord is zondag tegen een thuisnederlaag aangelopen door toedoen van AZ (2-3). In de NOS Voetbalpodcast worden vraagtekens geplaatst bij de opvatting van Dick Advocaat, die de Alkmaarders kwalitatief beter noemde.

“Vond je niet dat Advocaat zijn eigen straatje een beetje schoon veegde?”, reageert Jeroen Stekelenburg. “Er werd nog voor zijn voeten gegooid dat er misschien tactisch ook wat aan schortte bij Feyenoord, maar daar kon toch geen enkele sprake van zijn, want dan kom je natuurlijk op het terrein waar hij eventueel wat over te zeggen heeft. AZ deed met het versterkte middenveld toch iets dat Feyenoord ontregelde. Daar won AZ ook wel enorm de slag.”

Jeroen Grueter heeft er een dubbel gevoel bij. “Je kunt toch gewoon je meerdere erkennen in een tegenstander? AZ speelde gewoon heel goed en Feyenoord was niet bij machte om daar een antwoord op te formuleren. Op basis van gezonde vechtlust, geloof in eigen kunnen en nooit willen opgeven, is Feyenoord tot het laatste moment in de wedstrijd gebleven, maar het is duidelijk dat de beste ploeg heeft gewonnen. Dat is wat Advocaat ook heeft gezegd.”

“Dat ben ik helemaal met je eens”, reageert Stekelenburg. “Maar hij benadrukt heel erg: zij hebben betere spelers. Beste ploeg daar komt iets bij, dat is een optelsom van de beste spelers en wat je ermee doet. Daar wilde hij van weg blijven, want daar zat het volgens hem echt niet in, hoe de spelers neergezet waren. Het ging daadwerkelijk om de individuele klasse van de spelers. Het is altijd lastig om zeker te weten of het maximale uit een elftal gehaald wordt.”

Stapt Advocaat daar te makkelijke overheen?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
143+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie