AZ moet Stengs mogelijk missen in De Kuip: “Twijfelachtig”

Foto: AZ moet Stengs mogelijk missen in De Kuip: “Twijfelachtig”

AZ is uitgespeeld in de KNVB Beker en de Europa League, waardoor de volledige focus nu op de Eredivisie ligt. Zondag wil de ploeg van Pascal Jansen zich meten met Feyenoord.

De AZ-trainer weet nog niet of hij Calvin Stengs kan inzetten tegen Feyenoord. De aanvaller heeft een knietje gekregen en ontbrak vrijdagochtend op het trainingsveld. “Calvin is wat twijfelachtig. Vandaag stond hij niet op het veld, we moeten zien of hij zaterdag wel kan aansluiten”, aldus Jansen, zo citeert Voetbal International.

AZ vloog woensdag door toedoen van Ajax uit de KNVB Beker. “Er is weinig tijd om stil te staan bij die wedstrijd, want we moeten meteen weer verder. Het is 24 uur genieten of 24 uur rouwen en dan gaan we weer verder. Ik heb niet zozeer gebaald vanwege het einde van de reeks. Dat is een bijkomstigheid. Ik baalde omdat we verloren en uit de beker liggen.”

Feyenoord is nu dus een volgende test voor AZ. Jansen weet dat zijn club vorig seizoen met 0-3 wist te winnen bij Feyenoord. “Hoe ver we van dat niveau zitten? Dan denk ik aan de wisselvalligheid van dit seizoen. We hebben goede dingen laten zien, maar ook mindere. Ook binnen een wedstrijd. Dat is een aandachtspunt geweest. We willen stabieler presteren. Ik denk dat we er nu meer grip op hebben.”

Jansen weet dat de ongeslagen reeks tegen de topclubs nu voorbij is. “Vorig seizoen is ook alweer lang geleden. Mensen kijken naar die reeks. Dat was heel knap, maar dit is een nieuwe situatie. In alle opzichten is dit een nieuw duel. Ik denk dat Feyenoord zonder eerder richting het niveau van de tweede helft tegen Ajax gaat dan het eerste half uur. Feyenoord heeft goede spelers, dat lieten ze tegen Ajax zien.”

Wie wint deze wedstrijd?

  • Feyenoord
  • AZ
  • Ze spelen gelijk
125+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie