Koopmeiners loodst AZ uit standaardsituaties langs zwak PSV

Foto: Koopmeiners loodst AZ uit standaardsituaties langs zwak PSV

AZ heeft PSV op de tweede nederlaag van het seizoen getrakteerd. In het Philips Stadion gaven standaardsituaties de doorslag in een wedstrijd met weinig echt grote kansen. De Alkmaarders lijken hun laatste strohalm gepakt te hebben om aan te sluiten, terwijl de Eindhovenaren moeten vrezen dat Ajax uitloopt.

Drie dagen na de topper in de Johan Cruijff ArenA tegen Ajax (2-2) moest PSV alweer aan de bak voor de volgende kraker. De gehavende Cody Gakpo ontbrak in deze strijd en werd vervangen door Ryan Thomas. Ondanks dat AZ de nodige punten verspeelde tegen de kleinere ploegen, waren de Eindhovenaren gewaarschuwd voor de tegenstander. De Alkmaarders wonnen namelijk de laatste vijf duels met de traditionele top-3 en kreeg daarbij geen enkele tegentreffer. Vorig seizoen won het zeer overtuigend met 0-4 in het Philips Stadion. In de openingsfase was het vrij voorzichtig en kregen beide ploegen weinig kansen. De gastheren hadden wat meer balbezit, waarbij AZ loerde op uitbraken met de snelle aanvallers. De laatste pass om hen te bereiken kwam echter meestal niet aan.

Na een half uur spelen werd de ban gebroken. Na een vloeiende aanval kwam Calvin Stengs in balbezit. Hij vond zijn maatje Myron Boadu met een steekpass: de spits moest uitwijken naar de buitenkant en zag de wild uitkomende Yvon Mvogo in zijn kielzog. De aanvaller hoefde zich alleen te laten vallen om simpel een strafschop te verdienen. Voor clubtopscorer Teun Koopmeiners een koud kunstje :0-1. Na de treffer verbeterde het veldspel van AZ en wilde het opnieuw toeslaan. Dat deed aanvoerder Koopmeiners met een andere specialiteit: scoren uit hoekschoppen. Hij kwam naar de eerste paal en met een fraaie voetbeweging hakte de international de bal over Mvogo heen.

PSV wist wat het te doen stond in de tweede helft. De ploeg van Roger Schmidt drong aan, zonder echte grote kansen te creëren. Daarom bood een standaardsituatie uitkomst. Philipp Max mocht vanaf ruim twintig meter aanleggen voor een vrije trap en krulde de bal fraai naast doelman Marco Bizot. De mannen van Pascal Jansen werden vervolgens verder naar achter geduwd, al kwam PSV nooit echt dichtbij de gelijkmaker. In de slotfase maakten de bezoekers aan de laatste twijfel een einde. Stengs kwam door en schoot op doel, waarbij Jordan Teze de bal nog ongelukkig het laatste tikje gaf. Het is afwachten op wiens naam de treffer officieel komt.

Zo pakt AZ de laatste strohalm om aan te sluiten bij de top. PSV lijdt de tweede nederlaag van het seizoen en is de reeks met toppers dus niet al te best begonnen.

Scoreverloop: (31′) Koopmeiners (pen.) 0-1 (39′) Koopmeiners 0-2 (59′) Max 1-2 (90′) Stengs

Is AZ helemaal terug in de race om de topposities?

  • Ja
  • Nee
116+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
43+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
58+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
22+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
39+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
257+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
53+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
88+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
219+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
82+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
764+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
163+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
45+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
352+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
750+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
199+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
323+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
338+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie