AZ begint cruciale maand meteen met domper

AZ wil deze maand weer aansluiting vinden met de top van de Eredivisie, maar de start is niet goed te noemen. PEC Zwolle wist de Alkmaarders voor de tweede keer dit seizoen op een gelijkspel te houden: 1-1.

Op 19 september opende AZ het Eredivisie-seizoen al met een remise tegen PEC Zwolle. Trainer Pascal Jansen wees zijn elftal daar in de voorbereiding nog op, maar dat kon niet voorkomen dat de Alkmaarders opnieuw achter de feiten aan liepen. Pelle Clement schoot de Zwollenaren naar een 1-0 voorsprong.

AZ probeerde voor rust nog tevergeefs langszij te komen en dus werd de druk in de tweede helft opgevoerd. Bram van Polen hield Myron Boadu nog van scoren af met een goede ingreep, maar even later viel de 1-1 dan toch. Fredrik Mitsjö schoot van afstand de gelijkmaker tegen de touwen.

Verder dan 1-1 kwam AZ niet in het MAC3PARK Stadion, mede doordat Teun Koopmeiners de lat raakte middels een vrije trap. De ploeg van Jansen loopt zodoende meteen averij op in de cruciale januarimaand, met cruciale wedstrijden in het vooruitzicht.

Scoreverloop: 1-0 (9′) Pelle Clement, 1-1 (67′) Fredrik Midtsjö

Gaat AZ nog een rol van betekenis spelen?