Tagliafico verklaart vormdip: ‘Kon gewoon niet’

Foto: Tagliafico verklaart vormdip: ‘Kon gewoon niet’

Nicolás Tagliafico was vorig seizoen week in week uit een van de beste spelers van Ajax, maar de Argentijnse linksback presteert al een tijdje wat minder in de Johan Cruijff ArenA. De vleugelverdediger wijst zelf naar de coronaonderbreking als schuldige.

In een interview met Trouw zegt hij: “Zo’n lange onderbreking had ik nog nooit gehad als voetballer. Toen we opnieuw moesten beginnen, bleek mijn ritme verdwenen. Dat maakte het lastig. Zeker omdat we elke drie, vier dagen een nieuwe wedstrijd moesten spelen. Ik had diverse kleine blessures, waardoor ik niet kon brengen wat ik wilde. Nooit was ik echt op honderd procent.”

De lat lag ook wel érg hoog: “Ik scoorde veel – iets wat ik niet had verwacht – en wist ook veel doelpunten te voorkomen. Met het team hebben we een mindere periode gehad, waar mijn mindere vorm en prestaties ook weer een gevolg van zijn. Het enige wat je dan kunt doen is hard blijven werken.”

Door het coronavirus kan Tagliafico kerst niet met zijn familie vieren: “Ik heb mijn familie nu een jaar niet gezien. Ik ben dit jaar twee keer in Argentinië geweest, maar mocht mijn familie niet zien omdat ik in de bubbel moest blijven. Dat was erg zwaar. Om voortdurend positief te blijven, was een grote uitdaging voor mij.” De verdediger verlengde onlangs zijn contract in de ArenA, maar staat onverminderd open voor een nieuwe stap: “Als er een aanbieding komt die zowel sportief als economisch goed is, dan zal ik daarover nadenken.”

Snap jij zijn dip nu beter?

  • Ik wel
  • Ik niet
168+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie