TRANSFERUURTJE: Ajax en PSV vechten, Feyenoord-gerucht

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax en PSV vechten, Feyenoord-gerucht

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Het is geen geheim dat Ajax wel een goede centrale verdediger kan gebruiken. Perr Schuurs blijft in de Eredivisie wel overeind, maar lijkt tekort te komen voor het niveau dat de Amsterdammers nastreven. En misschien wordt Kim Min-Jae wel binnengehaald. Volgens de Zuid-Koreaanse media gaat directeur voetbalzaken Marc Overmars in ieder geval een poging wagen om ‘Het Monster’ los te weken bij zijn werkgever Beijing Guoan. De marktwaarde van de 24-jarige stopper wordt geschat op zo’n 15 miljoen euro, maar dat is klaarblijkelijk geen probleem voor de nummer één van de Eredivisie. Voegt Min-Jae zich daadwerkelijk bij Ajax, dan is dat een hard gelag voor PSV en coach Roger Schmidt. De Duitser werkte in het verleden samen met de Zuid-Koreaan en wilde hem in de afgelopen zomer naar het Philips Stadion halen, maar zijn doelwit bleek te duur voor de Eindhovenaren. Overigens zou de club uit de lichtstad van Nederland nog steeds geïnteresseerd zijn in de komst van de verdediger, maar financieel gezien kan PSV niet opboksen tegen Ajax. Overigens is Tottenham Hotspur, lang genoemd als waarschijnlijke bestemming, géén optie meer voor ‘Het Monster’.Donyell Malen werd onlangs in verband gebracht met een overstap van PSV naar Borussia Dortmund, en zijn coach Roger Schmidt denkt dat de jonge spits over de kwaliteiten beschikt om het te maken in de top van de Bundesliga. Dat vertelt de Duitser aan FOX Sports: “Of hij ver verwijderd is van het niveau van de Bundesliga-top? Helemaal niet. Hij kan dat. Ik moet zeggen dat de tijd na zijn zware blessure voor Donyell, die acht à negen maanden, perfect is verlopen. Hij zit nog niet op honderd procent, dat duurt nog even. Dat zie je ook bij andere spelers die zwaar geblesseerd zijn geweest. Om weer op topniveau te komen, heb je tijd nodig.” Schmidt verwacht dat Malen er staat in de belangrijke januarimaand: “Dat hij al zoveel gespeeld en gescoord heeft, helpt hem om na de break weer helemaal top te zijn. Natuurlijk zou het geen verrassing zijn als Donyell ooit de stap maakt naar een grotere competitie. Naar een nog grotere club dan PSV. Maar op dit moment voelt hij zich zeer op zijn gemak bij ons in het team. Hij is zeer gemotiveerd en identificeert zich met de club. Dus ik maak me daar dit seizoen geen zorgen over.”


Feyenoord worstelt al geruime tijd met de spitspositie. Nicolai Jörgensen valt al geruime tijd tegen, maar trainer Dick Advocaat gaf duidelijk aan dat de alternatieven al helemaal niet bevallen. In Voetbalpraat komt Vincent Schildkamp met verrassend nieuws op de proppen. De FOX Sports-commentator zegt gehoord te hebben dat Kaj Sierhuis in beeld is bij Feyenoord. De oud-Ajacied verruilde FC Groningen afgelopen zomer voor het Franse Stade Reims, maar daar komt hij weinig aan spelen toe. Wel pikte hij dit seizoen zijn doelpunten mee bij Jong Oranje. “Opvallend”, reageert Kenneth Perez, die zich afvraagt waarom Feyenoord hem een jaar geleden dan niet ophaalde. Volgens clubwatcher Mikos Gouka betrof dat simpelweg een gebrek aan financiële middelen. Deze winter zou alleen een huurtransfer tot de mogelijkheden behoren.

Buitenland:

Aan het begin van het huidige voetbalseizoen kwam Philippe Coutinho behoorlijk vaak in actie voor FC Barcelona, maar de laatste tijd is dat niet meer het geval. En het is niet zo dat hij wisselspeler is geworden omdat oefenmeester Ronald Koeman het niet in hem ziet zitten. Volgens het dagblad Sport is er iets anders aan de hand. Een paar jaar geleden betaalden de Catalanen een megabedrag om de aanvallende middenvelder over te mogen nemen van Liverpool, maar daarbij werd óók een riante bonusregeling afgesproken. En als Coutinho nog tien keer in actie komt voor Barça, dan moet de huidige nummer vijf van de Primera División nog eens 20 miljoen euro overmaken op de rekening van de Reds. Dat moet koste wat kost voorkomen worden met het oog op de financiële situatie van de club van Koeman, Frenkie de Jong en Sergiño Dest. Het is zelfs de bedoeling dat de international van Brazilië verkocht wordt in de winterstop, zo weet het bovengenoemde medium te melden. Op die manier komt er geld beschikbaar voor de aankoop van Memphis Depay (Olympique Lyon) en Eric García (Manchester City).

Memphis Depay beschikt over een aflopend contract bij Olympique Lyon, waardoor zijn werkgever bereid is om hem in de winterstop voor een appel en een ei van de hand te doen. FC Barcelona is al lang geïnteresseerd, maar de transfersaga krijgt mogelijk een pikante wending. Volgens de Spaanse roddelmedia ziet ook Real Madrid wel brood in een samenwerking met de sterkhouder van het Nederlands elftal. Naar verluidt hoeft er maar 5 miljoen euro betaald te worden voor Memphis en dat laat De Koninklijke zich klaarblijkelijk geen twee keer zeggen. In de afgelopen transferwindow was Depay ongelooflijk dicht bij een overstap naar Barça, maar La Liga stak een stokje voor deze deal. Nu kan de aanvaller gaan en staan waar hij wil, want zijn zaakwaarnemer wordt aan de lopende band gebeld door clubs met belangstelling. Arsenal zou Memphis naar de Premier League willen halen en we weten al een tijdje dat ook Paris Saint-Germain een oogje heeft op de oud-speler van PSV en Manchester United.

Welke club moet Memphis kiezen?

  • Barcelona
  • Real Madrid
  • PSG
  • Arsenal
74+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie