NAC rekent op veelbesproken avond af met Volendam

NAC Breda heeft FC Volendam vrijdagavond een flinke tik uitgedeeld in de Keuken Kampioen Divisie. De Brabanders waren in het Rat Verlegh Stadion met 3-0 te sterk voor de oranjehemden.

In de beginfase nam NAC het heft in handen, maar de gevaarlijkste momenten in de eerste helft kwamen op naam van de bezoekers. Boy Deul schoot vlak voor rust tegen de paal en tien minuten daarvoor werden de manschappen van Wim Jonk al bestolen door scheidsrechter Jeroen Manschot. De doorgebroken Samuele Mulattieri werd geschept door doelman Roy Kortsmit, maar de arbiter besloot de penaltyclaim weg te wuiven.

Na rust verergerde de situatie voor FC Volendam. In de negende minuut na rust vloog een vrije trap van Mounir El Allouchi via een Volendams been binnen en een dubbelslag van de ingevallen Sydney van Hooijdonk zorgde vervolgens voor een duidelijke 3-0 stand. Volendam dacht nog wel terug te komen tot 3-1, ware het niet dat Boy Deul een nu wel toegekende strafschop tegen de onderkant van de lat schoot en de daaropvolgende kluts leverde ook geen treffer op.

Overige uitslag: FC Den Bosch – FC Eindhoven 1-1

Moet Manschot aangepakt worden na zo’n fout?