‘AZ-leiding is helemaal klaar met acties Ajax’

Foto: ‘AZ-leiding is helemaal klaar met acties Ajax’

AZ heeft een duidelijk signaal afgegeven door Arne Slot per direct te ontslaan toen duidelijk werd dat hij inderdaad in gesprek is met Feyenoord. De Alkmaarders storen zich echter nóg meer aan de handelswijze van provinciegenoot Ajax.

Het NRC schrijft: “Is Slot niet meer loyaal aan AZ, dan AZ ook niet meer aan hem. Want ook dat is Eenhoorn: principieel en compromisloos. Een man die zich niet laat ‘piepelen’ en die dat ook uitdraagt in de vennotenvergadering van de eredivisie, waar hij niet schroomt om zich te roeren als Feyenoord, PSV en Ajax dreigen samen te spannen, waar andere clubdirecteuren soms hun tong afbijten om in het gevlei bij ‘de grote drie’ te blijven.

Eenhoorn legt zich niet neer bij machtsverhoudingen. “Vandaar ook dat hij een van de aanjagers van het zogenoemde Herenakkoord was, waarin in 2019 werd vastgelegd dat de zes grootste clubs van Nederland elkaars talenten zoveel mogelijk met rust zouden laten. Zet een AZ-bril op en je leest er vooral in dat Ajax voortaan met de poten van de AZ-jeugd moest afblijven, een van de grootste ergernissen die er leven bij AZ.”

Dat bleek ook toen AZ eind vorig seizoen de KNVB-beslissingen besloot aan te kaarten bij de UEFA. “In Alkmaar laten ze zich niet de kaas van het brood eten. Dat moet ook wel. Als AZ een structurele ‘top-vier’ wil creëren, zal het moeten vechten voor zijn plek aan de top. Zowel op als naast het veld. Om te concurreren met Ajax, PSV en Feyenoord is AZ zijn beste jeugdspelers al eerder én beter gaan betalen ten opzichte van enkele jaren geleden.”

Terecht?

  • Ja
  • Nee
2270+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie