Benfica-huurling twijfelde over Twente: “Dat was een risico”

Foto: Benfica-huurling twijfelde over Twente: “Dat was een risico”

Tyronne Ebuehi maakte twee jaar geleden nog de mooie stap van ADO Den Haag naar Benfica. Mede door blessureleed kwam de rechtsback in Portugal niet aan de bak, maar momenteel heeft hij bij FC Twente weer het speelplezier terug gevonden.

Ebuehi begon zijn periode in Lissabon dramatisch door zijn kruisband op de eerste training af te scheuren. Na een moeizame revalidatie raakte hij in de voorbereiding op zijn tweede seizoen zwaar geblesseerd aan zijn hamstring. Inmiddels is de 24-jarige vleugelverdediger verlost van alle fysieke malheur en is hij belangrijk voor Twente. 

“Het was voor mij echt niet makkelijk een club te vinden die me graag wilde hebben. Ik vocht twee jaar tegen blessures en al die tijd was ik niet in beeld. Twente voelt als een mooie uitdaging om te laten zien hoe fit ik ben”, vertelt Ebuehi in gesprek met Voetbal International. Hij was in eerste instantie niet helemaal zeker van de keuze. “Ik sprak met de trainer en eerlijk gezegd had ik op dat moment wel twijfels toen ik naar de selectie keek. De trainer sprak over tien spelers, van wie drie keepers. Dat was een risico, maar achteraf bezien ben ik heel dankbaar.” 

Ondanks de rommelige voorbereiding staat Twente momenteel op een knappe vijfde plaats in de Eredivisie. “We werden best snel een eenheid. Iedereen kan goed met elkaar opschieten en er zijn geen groepjes. Ik kende bijvoorbeeld Queensy Menig al en ik praat vaak met Danilo omdat ik nu ook een beetje Portugees ken. Iedereen hoort erbij, dat zie je terug op het veld. We strijden met elkaar en helpen elkaar.”

Kan hij beter definitief terugkeren naar Nederland?

  • Ja, hij speelt hier alles
  • Nee, moet voor zijn kans gaan bij Benfica
54+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie