Blunder Onana komt Ajax duur te staan op Anfield

Foto: Blunder Onana komt Ajax duur te staan op Anfield

Ajax heeft dinsdagavond nagelaten om een mooi resultaat over te houden aan het bezoek aan Anfield. Een fout van André Onana kwam de ploeg van trainer Erik ten Hag duur te staan tegen Liverpool: 1-0.

Ten Hag liet Edson Álvarez als middenvelder aantreden en Dusan Tadic als spits. Liverpool-manager Jürgen Klopp voerde eveneens een aantal wijzigingen door, maar desalniettemin ontstond een boeiende wedstrijd. Curtis Jones zorgde voor het eerste Britse gevaar door doelman Onana maar eens te testen met een schuiver en aan de andere kant lukte het Perr Schuurs niet om de 0-1 binnen te koppen.

Ajax kreeg in de eerste helft meer mogelijkheden. Davy Klaassen zelfs twee stuks, maar eerst kopte hij (in buitenspelpositie) niet raak en vervolgens kon hij een getoucheerde voorzet net niet tegen de touwen koppen. Ook Noussair Mazraoui vond doelman Caoimhín Kelleher, de vervanger van Alisson Becker onder de lat van Liverpool, op zijn weg.

Liverpool had daarentegen ook zomaar op voorsprong kunnen komen. Diogo Jota stichtte bijvoorbeeld gevaar en het belangrijkste moment van de thuisclub kwam op naam van Curtis Jones, die de bal snoeihard tegen de paal mikte. Ook Sadio Mané dacht op weg te zijn naar de 1-0, ware het niet dat de Liverpool-aanvaller onreglementair werd gestuit door Schuurs. De Limburger ontsnapte daarbij met een gele kaart.

Ajax kreeg ook in het tweede bedrijf mogelijkheden om op voorsprong te komen. Klaassen liet ook zijn derde kans van de avond onbenut na goed voorbereidend werk van David Neres. Daar bleef het niet bij op Anfield. Mazraoui zag zijn schot opnieuw gepareerd worden door doelman Kelleher en in de rebound had Neres de pech dat het aluminium persoonlijke glorie in de weg stond.

Liverpool creëerde niet heel veel kansen in de tweede helft, maar vanuit het niets maakte de thuisploeg wel de 1-0. Doelman Onana verkeek zich op een ogenschijnlijk simpele voorzet en liet de bal lopen, waardoor Jones bij de tweede paal de openingstreffer binnen wist te werken. Ondanks verwoede pogingen van Ajax bleef het bij die ene treffer, al had Liverpool ook nog zomaar een tweede kunnen maken.

Scoreverloop: 1-0 (58′) Curtis Jones

Gaat Ajax overwinteren in de Champions League?

  • Ja
  • Nee
24+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie