‘Schmidt beging fatale blunder rondom Donyell Malen’

Foto: ‘Schmidt beging fatale blunder rondom Donyell Malen’

PSV verspeelde gisteren een 0-1 voorsprong tegen FC Twente, vooral doordat het zelf de kansen niet afmaakte voor rust. Met name Eran Zahavi had zijn vizier niet op scherp, zag ook clubwatcher Robin Jongmans van De Telegraaf.

De krant stelt dat er ‘verwacht mag worden dat hij een andere rol op gaat pakken’ bij PSV. Al voordat hij tot overmaat van ramp een penalty miste, werden er immers al twee kansen op een doelpunt verprutst. “De eerste keer werd hij over het hoofd gezien door Madueke, die alleen op Drommel afstormde en ’vergat’ breed te leggen op Zahavi. Die keuze viel nog te billijken, want met een stiftje had de 18-jarige Engels jeugdinternational de marge voor PSV verdubbeld. Erger was dat diezelfde Zahavi kort erop Madueke oversloeg, toen laatstgenoemde er veel beter voor stond dan de Israëliër.”

“Zahavi had op twee manieren een voorbeeld kunnen stellen aan één van de grote jonge talenten van de ploeg, maar het lukte beide niet. Hij lijkt zich erg op zichzelf te richten, wellicht ook door het uitblijven van Eredivisie-goals (één strafschop verzilverde hij pas). Die doelpuntendroogte en het kwalitatief magere samenspel met zijn teamgenoten maakt dat hij voorlopig nog niet zo in het pulletje lijkt te vallen in de PSV-voorhoede”, constateert Jongmans.

PENALTYS AFGEPAKT VAN MALEN

De journalist besluit: “Daarbij heeft hij als nieuwkomer ook de penalty’s na zijn entree nog even ’overgenomen’ van de tegen FC Twente scorende Donyell Malen, na diens misser tegen FC Groningen. Het kan de topscorer van PSV vorig seizoen zomaar zeven of acht goals op zijn seizoenstotaal schelen. Dat is voor een topspits in de dop als Malen geen lekkere gedachte, al zal hij de strafschoppen nu weer toegewezen krijgen.”

“Bij zo’n penaltykwestie is ook een taak weggelegd voor trainer Roger Schmidt, die moet weten dat zoiets een zwaarwegende zaak is voor een nummer negen. Zeker in het licht van vertrouwen en de onderlinge verhoudingen, in het elkaar ook iets willen gunnen. Punt is dat Zahavi als een grote ervaren meneer is binnengehaald, maar daar (mede door het coronavirus dat hem terugwierp) nog niet naar speelt, handelt en vooral scoort..”

Schmidt had Malen als penaltynemer moeten houden, in plaats van ze aan Zahavi te geven

  • Eens
  • Oneens
510+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie