TRANSFERUURTJE: Feyenoord-drama, Juventus kijkt naar Ajax

Foto: TRANSFERUURTJE: Feyenoord-drama, Juventus kijkt naar Ajax

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Anderhalf jaar geleden tastte Juventus diep in de buidel om Matthijs de Ligt over te mogen nemen van Ajax, en volgens verschillende Italiaanse kranten kijkt De Oude Dame nu weer verlekkerd naar Amsterdam. Dit keer is Ryan Gravenberch het doelwit. Volgens La Gazzetta dello Sport is de interesse van de regerend landskampioen van de Serie A in een samenwerking met de talentvolle middenvelder alleszins serieus. De clubleiding van de grootmacht uit Turijn zou zelfs al contact opgenomen hebben met zaakwaarnemer Mino Raiola, die de belangen van de Ajacied behartigt. Naar verluidt hebben de scouts van Juventus al een oordeel geveld over Gravenberch: de talentenjagers zien in de kersverse Oranje-international iemand die over hetzelfde potentieel beschikt als De Ligt, een absolute topaankoop dus. Het is volstrekt onbekend wat De Oude Dame precies wil betalen voor zijn doelwit, al wordt de marktwaarde van het talent op een schamele 11 miljoen euro geschat. El Mundo Deportivo weet overigens dat ook FC Barcelona in de race is voor de handtekening van Gravenberch, maar de Catalanen beschikken momenteel niet over de financiën om iets voor elkaar te boksen en dreigen dus achter het net te vissen.

Steven Berghuis hoopte in de afgelopen zomer op een mooie transfer, maar is nog altijd te bewonderen in De Kuip bij Feyenoord. Het zou echter zomaar eens zo kunnen zijn dat de vleugelspits Rotterdam-Zuid in de winterstop alsnog verlaat. Dat zou een enorme klap zijn voor oefenmeester Dick Advocaat, maar volgens het Italiaanse medium Tele Radio Stereo moet De Kleine Generaal er rekening mee houden dat de toekomst van de Oranje-international in het Stadio Olimpico ligt bij AS Roma. De Romeinen zijn op zoek naar een nieuwe vleugelaanvaller na het vertrek van Justin Kluivert (RB Leipzig) en Cengiz Ünder (Leicester City). Berghuis is, zoals bekend, een goedkope optie. Door een afspraak met Feyenoord kan de aanvaller voor ‘maar’ 8 miljoen euro vertrekken.

Buitenland:

Manchester City gaat binnenkort hoogstwaarschijnlijk een belangrijke slag slaan. Naar verluidt gaan oefenmeester Josep Guardiola en sterspeler Kevin De Bruyne hun contracten in het Etihad Stadium namelijk verlengen. Dat berichten de Engelse media vandaag. Voetbal International meldt op maandag: “Met een nieuw contract voor Kevin De Bruyne komt het wel goed volgens de hoofdrolspeler zelf. Dat heeft de Belg in een interview op VTM laten weten. De middenvelder doet de gesprekken met Manchester City zelf, aangezien hij heeft gebroken met zijn zaakwaarnemer Patrick De Koster.” De international van de Rode Duivels zegt: “We zijn een beetje aan het babbelen, maar we zijn nog niet ver in de onderhandelingen. Ik wil graag blijven bij Man City, dus is het geen moeilijke situatie.” VI voegt daaraan toe: “Volgens The Telegraph hoeft De Bruyne als hij langer blijft niet te wennen aan een nieuwe manager. Pep Guardiola zou immers op het punt staan zijn aflopende en lucratieve verbintenis te verlengen. De Catalaan liet al eerder weten graag te willen blijven. Daarom vertelde hij al een terugkeer bij Barcelona niet te zien zitten.”

Het is goed mogelijk dat Director of Football Marcel Brands van Everton er in de aankomende winterstop vandoor gaat met een absoluut koopje. De Toffees zouden namelijk een goede kans maken om Arek Milik over te mogen nemen van Napoli. Voetbal International weet in ieder geval te melden: “Gaat Everton aan de haal met een koopje van elf miljoen? Volgens de Engelse tabloids gaat de club van manager Carlo Ancelotti en directeur Marcel Brands een poging wagen voor dat bedrag Arek Milik naar de Premier League te halen. De Poolse spits is totaal uit de gratie bij Napoli en Ancelotti shopte al eerder met succes bij zijn oude club (middenvelder Allan).” Een paar jaar geleden kostte Milik vele malen meer: “Het prijskaartje van de 26-jarige Pool is overigens wel wat anders dan in 2016, toen hij voor liefst 32 miljoen euro door Ajax aan de Napolitanen werd verkocht. Bij Everton zou Milik de gewenste extra spits zijn aangezien Ancelotti nu alleen op Dominic Calvert-Lewin kan rekenen. Moise Kean is vertrokken en in Cenk Tosun heeft de Italiaan geen vertrouwen.”

Kan Gravenberch een topcompetitie aan?

  • Ja
  • Nee
171+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie