De Boer wijst Nederland terecht: “Helemaal niet smerig”

Foto: De Boer wijst Nederland terecht: “Helemaal niet smerig”

Frank de Boer heeft in zijn vijfde wedstrijd eindelijk gewonnen als bondscoach van Nederland. Na de 3-1 zege op Bosnië-Herzegovina was de oefenmeester vanzelfsprekend tevreden.

“Dit was gewoon een heel belangrijke wedstrijd”, vertelde De Boer aan de NOS. “We speelden in een hoog tempo, met veel beweging en diepgang. Daar had de tegenstander heel veel moeite mee. Waarom we niet altijd zo spelen? Als we dat allemaal wisten, was ik waarschijnlijk de beste trainer van de hele wereld. We hebben als staf aangegeven dat de eerste twintig minuten vol gas gegeven moest worden om meteen het verschil te maken.”

“Alles in een hoog tempo, ook met ingooien en vrije trappen. Dat hebben we fantastisch gedaan”, jubelt De Boer, die Memphis Depay vanaf links een goede wedstrijd zag spelen. “Memphis voelde zich heel lekker op links, dat zag je ook aan zijn spel. Hij zat duidelijk goed in zijn vel. Hij is heel goed op links en dat is hij ook in de spits of in een tweespitsensysteem. Wat dat betreft is hij heel multifunctioneel.”

Luuk de Jong was minder opvallend. De Boer: “Ik heb ook aangegeven dat een lange bal op Luuk helemaal niet smerig is als je er even niet doorheen komt. Dan kan je de tweede bal opvangen en sta je al bij de zestien. In Nederland wordt daar altijd gek over gedaan, de spelers moeten er ook aan wennen. Maar ik vind dat niet erg, het kan heel nuttig zijn.”

Maar uiteindelijk is De Boer vooral tevreden. “We kunnen onszelf nog steeds plaatsen voor de eindronde van de Nations League. We staan nu eerste, dus dat is ook lekker. Het was gewoon een belangrijke wedstrijd. Als nummer één ontwijk je toch een paar heel grote landen.”

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
162+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie