Ajax loopt gigantisch bedrag mis: ‘Dat is gewoon weg’

Foto: Ajax loopt gigantisch bedrag mis: ‘Dat is gewoon weg’

Ajax is hard getroffen door de coronacrisis en moet daardoor op financieel vlak een pas op de plaats maken. De Amsterdammers lopen een bedrag van liefst 45 miljoen euro mis, onthult commercieel directeur Menno Geelen in de Pak Schaal Podcast van Voetbal International.

“We doen niet geheimzinnig over onze cijfers. Onze begroting zonder Champions League komt uit op ongeveer 110 miljoen euro, met Champions League op 150 miljoen. Recettes nemen daarvan ongeveer 55 miljoen euro in beslag. Dat bedrag is weer onder te verdelen in inkomsten uit seizoenkaarten, losse kaarten, skyboxen enzovoort. Natuurlijk gaan er ook wat kosten van af, die je nu niet hoeft te maken, maar dat is niet meer dan tien miljoen euro”, aldus Geelen.

De directeur erkent dat Ajax een flinke buffer heeft, maar toch zijn er zorgen. “Je mist ongeveer 45 miljoen. Dat is gewoon weg. Het is algemeen bekend dat we aanvallend en ambitieus begroten als Ajax. Met Champions League-voetbal en overwintering in de Europa League, draaien we break-even. Nu gaat daar een flink bedrag van af, dus dit halen we zeker niet. Een deel is goedgemaakt door de uitgaande transfers van Sergino Dest en Donny van de Beek, maar daar alleen red je het niet mee. De grootste zorg is dus bij ons net als bij andere clubs: hoe komen we dit seizoen door? We hebben een plan, dat is een paar jaar geleden ingezet, en daar willen we mee door, maar dit seizoen moeten we de schade zoveel mogelijk beperken.”

Zorgwekkend?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
347+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie