TRANSFERUURTJE: Ajax en Ihattaren, Cocu krijgt fortuin

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax en Ihattaren, Cocu krijgt fortuin

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Tegen FC Utrecht (0-3 overwinning) kwam Ajax niet in de problemen, maar in het algemeen kun je stellen dat de Amsterdammers dit seizoen defensief ietwat kwetsbaar ogen. En tot die conclusie is men intern ook gekomen: Perr Schuurs lijkt op de wipstoel te zitten. Journalist Freek Jansen van Voetbal International zegt bij Studio Voetbal: “Als je mensen binnen Ajax spreekt, dan is er toch wel veel twijfel of hij überhaupt het niveau aankan. Of hij naar dat niveau kan groeien. Als hij in de komende drie Champions League-duels geen verbetering laat zien, dan gaat Ajax in januari toch echt op zoek naar een nieuwe rechter centrale verdediger. Het wel of niet halen van een opvolger voor Joël Veltman was afgelopen zomer al een vraagstuk.”


Christian Eriksen transfereerde een klein jaartje geleden van Tottenham Hotspur naar Internazionale, maar komt vrijwel nooit aan de bak bij de Nerazzurri en mag naar verluidt al weer vertrekken. En de fansite Ajax Fanatics hintte gisteren naar een terugkeer naar de Johan Cruijff ArenA. Ajax zou zijn voormalige sterspeler een kans op eerherstel willen bieden, maar het wordt op maandagochtend duidelijk dat de Deen vooral zelf een belangrijke beslissing heeft te nemen. Wil hij het nog één keer proberen in een topcompetitie of prefereert hij een hereniging met zijn oude liefde? Volgens het medium Le 10 Sport kan Eriksen namelijk óók voor Paris Saint-Germain kiezen, dat zijn oren heeft gespitst omdat de aanvallende middenvelder vermoedelijk een goedkope optie is. En volgens de website Inter-News.it is Real Madrid eveneens in de markt voor de oud-Ajacied. De Koninklijke zou wel brood zien in een ruildeal, waarbij Isco de omgekeerde weg (naar het Giuseppe Meazza dus) bewandelt. Real en PSG kunnen Eriksen natuurlijk veel meer bieden aan salaris dan Ajax, maar aan de andere kant: in het Bernabéu of het Parc des Princes zou de spelmaker óók op de bank terecht kunnen komen…

Mohamed Ihattaren sluit niet uit dat hij PSV in de toekomst verruilt voor Ajax. De aanvallende middenvelder acht de kans echter niet groot, mede vanwege het hoge prijskaartje. Ihattaren hoopt namelijk de nieuwe recordhouder van PSV te worden, wat zou betekenen dat hij Hirving Lozano (42 miljoen euro) passeert. Dat lijkt een utopie voor Ajax, maar laat hij weten in het nieuwe programma van Andy van der Meyde: “Of ik ooit voor Ajax ga spelen? Je weet nooit hoe het loopt. Ik vind Ajax ook een mooie club. Maar de fans van PSV zullen het niet accepteren”, weet Ihattaren, die niet zonder slag of stoot vertrekt. “Ik wil zeker wat terug doen voor de club. Ik houd van PSV. Het is mijn club, snap je? Als ze dertig miljoen betalen? Als het maar een record is”, stelt hij in Andy niet te Vermeijde.

Willem van Hanegem is van mening dat aanwinst Bryan Linssen van Feyenoord te hard aangepakt wordt. De aanvaller wordt de laatste weken behoorlijk vaak bekritiseerd door de achterban van de Rotterdammers en dat is volgens De Kromme onterecht. In zijn column in het Algemeen Dagblad schrijft hij: “Bryan Linssen kan bij veel supporters van Feyenoord heel weinig goed doen. En eerlijk is eerlijk, het is ook nog geen doorslaand succes met hem in De Kuip. Maar inmiddels vraag ik mij af of mensen nog wel normaal naar zijn spel kunnen kijken. Feyenoord speelde tegen CSKA Moskou in de Europa League de beste wedstrijd van het seizoen. Toch klaagde iedereen nog over Linssen en dat was die avond niet terecht. Hij deed wat hij kon, ontlastte zijn ploeggenoten met al zijn loopwerk, verstoorde de opbouw en was aanspeelbaar.” Van Hanegem gaat verder: “Nee, hij scoorde zelf niet. Je ziet dat hij een beetje vertrouwen mist. Als je zelf hebt gevoetbald, weet je dat dat iets kan doen met spelers. Kijk bijvoorbeeld maar eens hoe Kasper Dolberg er maandenlang bij liep in de ArenA. Of Nicolai Jörgensen al een jaar of drie in De Kuip.” Het icoon sluit af: “Bij Linssen moet je ook meenemen dat hij noodgedwongen op een andere positie speelt. Daar zijn ze bij Feyenoord trouwens goed in. Amrabat, Karsdorp, Nieuwkoop, die kleine Hamer, Geertruida en Haps; ze liepen de laatste jaren allemaal op een andere positie dan waar ze in de jeugd of bij hun eerdere clubs speelden. De mensen schreeuwen dat Linssen een miskoop is, maar hij was transfervrij. En dat hij nooit de beste speler van Feyenoord zal worden, daar hoef je ook geen hogere wiskunde voor te hebben gestudeerd.”


Buitenland:

Het gaat dit seizoen bijzonder slecht met Derby County en volgens het medium The Daily Mail wordt oefenmeester Phillip Cocu hier het slachtoffer van. De Rams zouden namelijk op het punt staan om hun trainer bij het grofvuil te zetten. Dat heeft nog best wat voeten in aarde, want volgens het bovengenoemde dagblad dient Derby zijn coach een vergoeding van 4,4 miljoen euro mee te geven bij een congé. Dat zou echter geen probleem zijn voor de club, omdat Sheikh Khalid bin Mohammed bin Zayed Al Nahyan (een prominente zakenman uit Abu Dhabi) de Rams naar verluidt over gaat nemen. Het aanblijven van Cocu past volgens The Daily Mail niet in de plannen van de rijkaard uit de Verenigde Arabische Emiraten. Wordt de oud-trainer van PSV ontslagen, dan is dat overigens geen grote verrassing, want Derby County staat 24e (helemaal onderaan) in de Championship en dreigt dus te degraderen.

Zie jij Ihattaren naar Ajax transfereren?

  • Ja
  • Nee
275+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie