Seuntjens stelt Cambuur-feest uit, NAC onderuit

Koploper SC Cambuur heeft vrijdagavond indruk gemaakt in de Keuken Kampioen Divisie. Middels een 3-0 overwinning op Roda JC Kerkrade verzekerde de formatie van Henk de Jong zich bijna van de eerste periodetitel.

Cambuur had de voorsprong al na elf minuten te pakken. Op dat moment was er nog nagenoeg niets gebeurd, maar plotseling kreeg Robert Mühren even de ruimte om uit te halen en dat deed de spits vol overtuiging: 1-0. Diezelfde Mühren diende na ruim een half uur spelen als aangever bij de treffer van Giovanni Korte.

Roda had ongetwijfeld plannen om na rust de spanning terug te brengen. In werkelijkheid ging het in de 46ste minuut meteen wéér mis door toedoen van Jarchinio Antonio. De Cambuur-aanvaller besliste het duel door er 3-0 van te maken. Mitchell Paulissen zorgde nog wel voor een smetje door zijn tweede gele kaart te pakken.

NAC onderuit in Almere

In de strijd om promotie worden Almere City FC en NAC Breda dit seizoen goede kansen toegedicht. Vrijdag stonden beide clubs tegenover elkaar en de thuisploeg trok met 2-0 aan het langste eind. Elias Sörensen en Faris Hammouti maakten het verschil voor de ploeg van Ole Tobiasen.

Voor NAC komt deze nederlaag hard aan. De Bredanaren werden eerder deze week al met 0-4 afgedroogd door Cambuur en dat na een periode waarin het coronavirus ongenadig hard toesloeg in de selectie van Maurice Steijn.

De Graafschap ontsnapt tegen Jong PSV

De Graafschap heeft vrijdag op de valreep averij voorkomen in de thuiswedstrijd tegen Jong PSV: 2-1. Dennis Vos bracht de Eindhovense talenten vlak voor rust zelfs aan de leiding op De Vijverberg, maar Ralf Seuntjens maakte in de eerste helft nog de gelijkmaker. In extremis maakte de routinier ook het verschil door zijn tweede binnen te schieten en daardoor is de periodetitel van Cambuur nog niet zeker, al is dat een formaliteit.

Overige uitslagen: FC Den Bosch – Excelsior 0-1, FC Eindhoven- Jong AZ 3-0