TRANSFERUURTJE: Griezmann, PSV-stunt, Ajax mikte hoog

Foto: TRANSFERUURTJE: Griezmann, PSV-stunt, Ajax mikte hoog

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Erik ten Hag is al met al content met de afgelopen transferzomer van zijn Ajax. Dat vertelt de trainer vanavond op de clubkanalen. “Er zijn veel bewegingen geweest. Andre Onana en Nicolas Tagliafico zijn gebleven, daar zijn we ontzettend blij mee. Die stonden absoluut op de nominatie om een vervolgstap te maken, maar ze zijn er nog en daar zijn we happy mee. We zijn goede spelers als Hakim Ziyech, Donny van de Beek en Joël Veltman verloren, maar hebben ook spelers als Mohammed Kudus, Davy Klaassen en Antony teruggekregen.” Ten Hag vervolgt door te bevestigen dat Ajax, zoals directeur Marc Overmars al liet doorschemeren, te bevestigen dat de club nog een extra spits wilde halen. “We hadden ingezet op een nummer negen. We waren heel kritisch, want het moest een absolute topspeler zijn. Helaas is dat niet mogelijk geweest, niet haalbaar. We hebben heel kritisch gekeken omdat we zelf veel goede spitsen in huis hebben. Als je wat binnenhaalt, moet het ook echt beter zijn. Dat is helaas niet gelukt, maar verder zijn we tevreden. Je zoekt topkwaliteit. Iemand die het op het allerhoogste niveau heeft laten zien. Luis Suárez? Ik wil geen namen noemen, maar je moet aan die categorie denken.”

PSV stuntte vlak voor het verstrijken van de transferdeadline door Mario Götze vast te leggen. Het blijkt nu dat de Eindhovenaren een flinke inspanning hebben moeten doen om dit voor elkaar te krijgen. BILD weet van de hoed en de rand. De Duitse krant onthult vandaag dat oefenmeester Roger Schmidt van de Eindhovenaren op de bewuste dinsdag naar Düsseldorf reed om de middenvelder te overtuigen van een transfer naar het Philips Stadion. De twee zaten een half uurtje om de tafel, waarna Götze in de auto naar de lichtstad van Nederland stapte. Eenmaal daar aangekomen gingen de onderhandelingen echter ‘gewoon’ door. Een speler van Götzes kaliber kost immers wel wat: uiteindelijk ging hij akkoord met een contract voor twee jaar ter waarde van in totaal 5 miljoen euro (2,5 miljoen euro per jaar dus). Daarmee is hij nu de bestbetaalde speler van PSV.

Buitenland:

Dat Antoine Griezmann zich niet helemaal in zijn sas voelt bij FC Barcelona lijdt geen twijfel, maar toch zou het een verrassing zijn als hij snel vertrekt bij de Catalanen. Volgens de Spaanse boulevardmedia kan dat echter tóch gebeuren. Een niet nader genoemde club uit Saudi-Arabië zou zich namelijk bij de Fransman en zijn management gemeld hebben. Clubs uit de Saudi Professional League mogen nog altijd spelers aantrekken en dus gaat het om een transfer die per direct plaats zou moeten vinden. Griezmann zelf staat volgens Don Balón open voor een deal, maar het is de grote vraag wat Barça en coach Ronald Koeman hiervan vinden. De Catalanen zouden immers geen vervanger aan kunnen trekken. In de zomer van 2019 betaalde Barcelona liefst 120 miljoen euro aan Atlético Madrid voor Griezmann, maar die heeft eigenlijk nog geen goede wedstrijd gespeeld bij zijn ‘nieuwe club’.

Mario Balotelli kwam in het afgelopen seizoen uit voor Brescia, maar daar werd hij met pek en veren weggestuurd. De Italiaanse spits heeft nog altijd geen nieuwe werkgever gevonden, maar dat ligt voor een groot gedeelte aan hemzelf. Voetbal International meldt namelijk op woensdagochtend: “Hoe gaat het verder met de loopbaan van Mario Balotelli? Dat is een vraag die steeds meer boven komt borrelen. De veelbesproken spits heeft nog steeds geen club. Even werd hij genoemd bij de club van Jeroen Zoet, maar Spezia ontkende dat al snel.” Het blad vervolgt: “L’Équipe meldt nu dat Saint-Étienne de Italiaan een voorstel voor een negen maanden durend contract heeft gedaan, maar dat Balotelli dat van de hand heeft gewezen. Zijn hoofd staat momenteel niet naar voetballen.”

Moet Griezmann naar Saudi-Arabië gaan?

  • Ja
  • Nee
209+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
42+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
52+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
21+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
37+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
253+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
51+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
87+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
211+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
79+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
742+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
160+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
44+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
343+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
746+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
197+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
321+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
336+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie