Luuk de Jong genegeerd voor Europa League-ereprijs, Bayern domineert in CL

Foto: Luuk de Jong genegeerd voor Europa League-ereprijs, Bayern domineert in CL

Luuk de Jong maakt geen kans om Beste Speler van het afgelopen Europa League-seizoen te worden. De spits, die Sevilla eigenhandig de cup bezorgde, is door de UEFA niet op de shortlist van de laatste drie kanshebbers geplaatst. Bij de vele Champions League-nominaties is vooral Bayern München goed vertegenwoordigd, terwijl Vivianne Miedema één van de kandidaten is bij de vrouwenversie.

Niet De Jong maar zijn oud-ploeggenoot Éver Banega is nog in de race om Beste Spelers te worden in de succesvolle Europa League-campagne van Sevilla. De ervaren middenvelder maakte na het binnenhalen van de trofee de move naar Al-Shabab uit Saoedi-Arabië. Verliezend finalist Internazionale levert met Romelu Lukaku een gegadigde voor de eretitel. Bruno Fernandes maakte indruk bij Manchester United. Er kan gestemd worden door de trainers van de deelnemende clubs en 55 journalisten, afkomstig uit landen die aangesloten zijn bij de UEFA.

De shortlist van de Champions League is heel wat uitgebreider. Daar werden per linie drie spelers genomineerd. Bayern München domineert met zeven kanshebbers, terwijl Paris Saint-Germain met drie spelers op de proppen stond. De enige die in het lijstje staan maar niet actief waren in de finale van het miljardenbal zijn Jan Oblak en Kevin De Bruyne. Bij de vrouwen hoort Arsenal-spits Vivianne Miedema bij de kanshebbers.

Tijdens de loting van de groepsfase van de Champions League op 1 oktober wordt bij de mannen en vrouwen een Speler van het Jaar verkozen. In beide categorieën zal tevens een Trainer van het Jaar worden verkozen. De genomineerden worden volgende week wereldkundig gemaakt.

Had De Jong bij de eerste drie moeten zitten?

  • Zeker weten
  • Nee, terecht
185+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie