OFFICIEEL: Groningen heeft talentvolle Noorse spits binnen

Foto: OFFICIEEL: Groningen heeft talentvolle Noorse spits binnen

FC Groningen is erin geslaagd om een centrumspits aan de selectie toe te voegen. Dat meldt RTV Noord woensdagmiddag. 

De eredivisionist gaat zich volgens het medium versterken met Jörgen Strand Larsen, een twintigjarige aanvaller die afkomstig is van Sarpsborg 08 FF. Larsen speelde tot nu toe 50 wedstrijden op het hoogste niveau van Noorwegen, waarin hij zes keer scoorde. 

Na het vertrek van Kaj Sierhuis is FC Groningen al naarstig op zoek naar een speler voor in de punt van de aanval. De club trok in de winterstop nog Daishawn Redan aan, maar door de coronacris moest het Nederlands talent al snel weer terugkeren naar Duitsland. 

Naar verluidt had FC Groningen deze zomer eveneens Henk Veerman, Slobodan Tédic en Richairo Zivkovic op het oog, maar de drie spelers tekenden uiteindelijk niet. Larsen moet naast zijn scorend vermogen dit seizoen in staat zijn om met topaankoop Arjen Robben samen te werken.

UDPATE 22.40u

FC Groningen heeft de komst van Jörgen Strand Larsen afgerond. De Trots van het Noorden maakte dit nieuws woensdagavond bekend via de officiële kanalen. Daarmee hebben de Groningers dan eindelijk hun gewenste nieuwe spits binnen. Ondanks dat Strand Larsen zo kort voor de start van het seizoen aansluit bij de selectie, staat hij te popelen om snel te beginnen. “Ik stond vanmorgen met een grote glimlach op omdat ik wist vanaf vandaag speler van FC Groningen te zijn. De competitie was al halverwege in Noorwegen en ik ben topfit.”

Strand Larsen wil in Groningen de volgende stap zetten in zijn carrière en gaat spelen met rugnummer 9. “Een rugnummer dat hoort bij een spits, toen ik wist dat het nummer nog vrij was, wilde ik het graag hebben. De supporters kunnen een speler verwachten die hard wil werken en altijd honderd procent inzet toont voor het team. Ik zal iedere wedstrijd alles geven voor FC Groningen.”

Zie je hem tegen PSV al debuteren?

  • Ja
  • Nee
109+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie