De Graafschap schiet goed uit de startblokken

De Graafschap is maandagavond prima begonnen aan het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Het elftal van trainer Mike Snoei rekende af met FC Den Bosch: 4-2.

De ‘Superboeren’ hadden dit seizoen graag in de Eredivisie willen spelen, maar zoals bekend pakte dat door de coronacrisis heel anders uit. Zodoende moest het elftal maandag weer aantreden tegen de Bosschenaren. In de eerste helft liep het nog niet lekker voor de thuisclub, al maakte Toine van Huizen pal voor rust nog wel de 1-0 door een hoekschop binnen te koppen.

Na rust ging het plotseling snel in Doetinchem. Julian Lelieveld zorgde met een eigen doelpunt eerst nog voor de gelijkmaker, maar via Daryl van Mieghem en Elmo Lieftink liep de marge snel op naar 3-1. Zomeraanwinst Jonathan Opoku maakte er zelfs nog 4-1 van. Het slotakkoord kwam op naam van Den Bosch-spits Jizz Hornkamp.

Zeven clubs in de Keuken Kampioen Divisie wonnen hun eerste duel. NAC Breda en Excelsior gaan op doelsaldo aan kop dankzij 6-1 overwinningen.

Scoreverloop: 1-0 (45′) Toine van Huizen, 1-1 (53′) Julian Lelieveld (eigen doelpunt), 2-1 (59′) Daryl van Mieghem, 3-1 (62′) Elmo Lieftink, 4-2 (79′) Jonathan Opoku, 4-2 (80′) Jizz Hornkamp

Gaat De Graafschap dit seizoen alsnog promoveren?