Driessen: ‘Koeman laat internationals in de steek’

Foto: Driessen: ‘Koeman laat internationals in de steek’

Ronald Koeman heeft deze week officieel zijn droomtransfer naar FC Barcelona gemaakt. Driemaal is scheepsrecht voor de Nederlander, maar Valentijn Driessen vindt dit niet de juiste beslissing.

Lang bleef het Ronald Koeman achtervolgen dat hij PSV in oktober 2007 in de steek liet om op de ’voorbij rijdende trein’ naar Valencia te springen. Vanaf toen heette hij onbetrouwbaar te zijn”, schrijft de journalist van De Telegraaf. Via omzwervingen herpakte hij zich met Barça als beloning. “Ondanks z’n ontrouw begrijpen zij (de internationals, red.) zijn keus voor FC Barcelona in dit coronatijdperk en geven hem bij voorbaat credits mocht Oranje Europees kampioen worden, de Nations League winnen of zelfs de wereldtitel in 2022. Dat zegt alles over de hechte onderlinge band.”

Maar toch is er reden voor kritiek, vindt Driessen. “Veel aangedragen argumenten dat dit het enige en juiste moment is om te vertrekken uit Zeist zijn valide. Ondanks het begrip had Koeman van zichzelf dezelfde betrokkenheid en loyaliteit moeten eisen die hij afgelopen tweeënhalf jaar van zijn internationals, staf en KNVB-leiding verlangde. Veel minder dan in 2007 wordt hem ’onbetrouwbaarheid’ en ’woordbreuk’ verweten. Hij zou immers het EK doen met Oranje. Het is de herwonnen status van Koeman en zijn verdiensten voor het Nederlands elftal dat er ondanks de zware teleurstelling meer waardering is dan boosheid of zelfs afkeer.”

“Terwijl FC Barcelona in het geval Koeman geen voorbijrazende sprinter is, maar een stoptrein met een frequente stop bij huize Koeman. Om die reden is het slotoordeel dat bondscoach Ronald Koeman iedereen in Zeist, vooral zijn internationals, in de steek laat”, aldus Driessen.

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
309+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie