Topschutter rekent af met haters: “Dachten dat hij de Serie C niet zou halen”

Foto: Topschutter rekent af met haters: “Dachten dat hij de Serie C niet zou halen”

Ciro Immobile is de laatste jaren uitgegroeid tot een absolute topschutter. Met zijn duizelingwekkende statistieken kroont de Lazio-spits zich niet alleen tot topscorer van de Serie A, maar hoort hij bij de beste doelpuntenmakers van Europa. Aan het begin van zijn carrière zag echter niet iedereen het in hem zitten.

Immobile begon zijn carrière als jonkie bij Juventus, waar hij speelde met Amauri. Laatstgenoemde sprak met OneFootball over zijn oud-ploegmaat. “Ik kan je nu wel vertellen over Immobile destijds. Velen zeiden dat hij niet eens in de Serie C zou spelen, omdat hij niet goed genoeg was”, deed de in Brazilië geboren aanvaller uit de doeken. “Ik antwoordde die mensen altijd: ‘Ciro kan een geweldige speler zijn voor de Serie A.’ Hij leek me absoluut goed genoeg voor de Serie A. En vandaag is hij één van de sterkste spitsen van Italië.”

Immobilie is bezig aan zijn beste seizoen ooit met momenteel 29 treffers in evenveel duels. Met nog één goal weet hij de magische grens van dertig te bereiken. Twee seizoenen geleden bleef hij nog steken op 29. De international bewijst vooral in Italië een karrenvracht aan goals te kunnen maken, zijn anderhalf jaar in het buitenland (bij Borussia Dortmund en Sevilla) verliepen minder succesvol. Naar verluidt wil het rijke Newcastle United Immobile in de zomer aantrekken, maar hij wil liever de Champions League in met Lazio.     

Hoort hij bij de drie beste spitsen van Europa momenteel?

  • 100%!
  • Nee dat niet
178+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie