Fantastische Krul moet maar nét zijn meerdere erkennen in United

Manchester United had op zaterdagavond een hele kluif aan Norwich City in de kwartfinale van het FA Cup-toernooi. De Red Devils kwamen wel op voorsprong, maar de Premier League-laagvlieger maakte een kwartier voor tijd gelijk. Vervolgens was het Tim Krul die zijn ploeg op de been hield, al ging het uiteindelijk toch mis.

In de eerste helft van de wedstrijd op Carrow Road deden beide teams het behoorlijk rustig aan: er waren dan ook geen grote kansen. Na rust kwam het duel pas tot ontbranding, toen Odion Ighalo United eigenlijk uit het niets op voorsprong zette.

Norwich ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en na een enorme kans (Ben Godfrey haalde onbedoeld een inzet van een ploeggenoot van de lijn), viel die ook. Voormalig Fortuna Sittard-speler Todd Cantwell schoot zijn club op gelijke hoogte.

Daarna bewees Timm Klose de Canaries een slechte dienst: hij trok aan de noodrem en haalde Ighalo naar de grond, waarna hij mocht douchen met een rode kaart. Krul hield zijn team echter op de been in de blessuretijd, met twee geweldige reddingen. Diep in de tweede helft van de verlenging ging het alsnog mis voor Norwich: Harry Maguire sloeg toe en maakte de 1-2.

Scoreverloop: 0-1 (51′) O. Ighalo, 1-1 (75′) T. Cantwell, 1-2 (118′) H. Maguire