Frenkie de Jong onthult welk advies hij van Lionel Messi kreeg

Foto: Frenkie de Jong onthult welk advies hij van Lionel Messi kreeg

In een groot interview met de BBC blikt Frenkie de Jong terug op zijn debuutjaar bij FC Barcelona. De middenvelder is deels tevreden.

“Ik moet me aanpassen en dat gaat prima, maar ik kan nog veel beter”, begint De Jong in gesprek met de BBC. “Ik ben op mijn best als ik niet de meest verdedigende middenvelder ben, maar ook niet de meest aanvallende. Als Lionel Messi aan het woord is en hij je advies geeft, dan neem je dat aan. Hij is immers verreweg de beste speler ter wereld. Als hij advies geeft, dan luister je. Soms geeft hij tijdens de wedstrijd aan dat ik dieper of juist meer vanaf de zijkant moet spelen. Het zijn kleine dingen, maar die maken wel het verschil”, vertelt de dribbelkont uit Arkel.

Over de totstandkoming van zijn transfer naar Barça zegt hij: “Het was mijn droom om voor Barcelona te spelen. Buiten Nederland was het mijn favoriete club. Toen ze zich meldden en echt interesse hadden, maakten ze het makkelijk voor mij. In het begin had ik niet echt het gevoel dat Barcelona me wilde hebben. Toen ze zeiden dat ik een goede kans had om basisspeler te worden, was het makkelijk voor me.”

In Amsterdam sprak hij daar over met preses Josep Bartomeu. “Hij zei dat Guardiola geweldig was bij Barcelona en de beste trainer was, maar hij zei ook dat als ik van het leven wil genieten ik in Barcelona moest spelen.” Vandaag de dag begrijpt De Jong dat advies maar al te goed. “Als ik dan naar buiten kijk en het mooie weer zie, dan zijn dat de momenten waarop ik besef dat ik dit als kind altijd gewild heb. Ik ben erg gelukkig.”

Frenkie de Jong is na Messi de belangrijkste speler van Barca

  • Eens
  • Oneens
860+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie