Hertha BSC zet duidelijke cijfers neer in derby van Berlijn

De derby van Berlijn is vrijdagavond een simpele prooi geworden voor Hertha BSC. In het eigen Olympiastadion rekende de club af met buurman 1. FC Union Berlin: 4-0.

Union Berlin verloor afgelopen zondag nog met 0-2 van Bayern München. In die wedstrijd viel de openingstreffer pas vlak voor rust vanaf de stip en tegen Hertha BSC werd er in de eerste helft helemaal niet gescoord. Tussen minuut 51 en 61 ging het echter razendsnel.

Vedad Ibisevic opende de score zes minuten na de hervatting. Een minuut later zorgde Dodi Lukebakio zelfs al voor de 2-0 en na iets meer dan een uur spelen viel dankzij Matheus Cunha zelfs de derde treffer van de avond. Dedryck Boyata tekende in het slotkwartier voor het slotakkoord.

Hertha BSC komt met 34 punten op plek tien terecht. Union Berlin blijft met dertig punten twaalfde.

Scoreverloop: 1-0 (51′) Vedad Ibisevic, 2-0 (52′) Dodi Lukebakio, 3-0 (61′) Matheus Cunha, 4-0 (77′) Dedryck Boyata

Kijk jij Bundesliga-duels zonder publiek?