TRANSFERUURTJE: Ajax-meevaller, Feyenoorder heeft haast

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-meevaller, Feyenoorder heeft haast

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Een klein jaartje geleden vertrok Matthijs de Ligt voor 75 miljoen euro van Ajax naar Juventus en telde men in Amsterdam 15 miljoen euro neer voor zijn vervanger: Edson Álvarez. De Mexicaan bleek centraal achterin echter helemaal niet zo’n betrouwbare kracht te zijn en werd vooral op het middenveld geposteerd door oefenmeester Erik ten Hag. In de Johan Cruijff ArenA had men daarom wel een probleempje toen ook Joël Veltman (knieblessure) en Daley Blind (ontstoken hartspier) wegvielen. En het is best mogelijk dat directeur voetbalzaken Marc Overmars de markt op dit moment afspeurt naar een nieuwe centrumverdediger, die de erfenis van De Ligt op zich kan nemen. Volgens de Portugese krant O Jogo is Ajax in ieder geval uitgekomen bij César Montes van CF Monterrey, de werkgever van Vincent Janssen. De Amsterdammers moeten wel snel zijn als ze spijkers met koppen willen slaan, want FC Porto heeft al een officieel bod van 5,5 miljoen euro uitgebracht voor de diensten van de Mexicaan.

Eigenlijk was de verwachting wel dat David Neres zou vertrekken bij Ajax. In het Champions League-uitduel met Chelsea (4-4) raakte de Braziliaan echter zwaargeblesseerd en vermoedelijk plakt hij er nu toch nog een jaartje ‘Amsterdam’ aan vast. Dat is in ieder geval wat Voetbal International vandaag schrijft. De vleugelspits heeft nog een contract tot medio 2023 in de Johan Cruijff ArenA, waardoor er ook absoluut geen noodzaak is om hem te verkopen. En Neres moet terugkomen op niveau wil de interesse weer oplaaien. Een jaartje geleden bracht Manchester United een bod van tientallen miljoenen euro’s uit voor de diensten van de Braziliaan en een half jaartje daarvoor was het Guangzhou Evergrande dat meer dan 40 miljoen euro voor hem wilde betalen. Op dit moment is er echter geen concrete interesse voor Neres.Veel voetballers weten niet meer waar ze aan toe zijn door de coronacrisis, zo ook Leroy Fer van Feyenoord. De middenvelder beschikt over een aflopend contract en het is nog maar de vraag of de Rotterdammers een verlenging kunnen betalen… In een interview met het dagblad Trouw reageert de voormalige international van het Nederlands elftal: “Ik probeer rustig te blijven. We voetballen voorlopig niet, maar je wilt wel graag weten waar je toekomst ligt.” Eric Botteghin, Jan-Arie van der Heijden en Renato Tapia hebben in De Kuip te maken met eenzelfde soort situatie.




AZ heeft een geweldig voetbalseizoen achter de rug met een Champions League-voorrondeticket als beloning. De verwachting was eigenlijk dat de Alkmaarders verschillende bepalende spelers kwijt zouden raken, maar opeens ziet de toekomst er anders uit. De nummer twee van de Eredivisie staat al bekend als een lastige onderhandelingspartner en de coronacrisis maakt dit er natuurlijk niet beter op. In het AFAS Stadion willen ze de hoofdprijs hebben voor Calvin Stengs, Myron Boadu, Oussama Idrissi, Owen Wijndal en Teun Koopmeiners… en het is de grote vraag of hier wel aan voldoen kan worden. Vooral de eerste twee talenten (Stengs en Boadu dus) worden overal en nergens genoemd, maar de aanvallers zijn naar schatting ongeveer 20 miljoen euro waard en er is een behoorlijk grote kans dat Europese (sub)topclubs dit op dit moment wat te veel geld vinden.

Buitenland:

Matthijs de Ligt speelt pas een klein jaartje voor Juventus, maar zijn naam valt nu al weer vaak in de diverse transferbulletins. Volgens El Mundo Deportivo heeft FC Barcelona onlangs een officieel voorstel neergelegd bij De Oude Dame voor de stopper. De Catalanen zouden namelijk wel te porren zijn voor een ruildeal waarbij middenvelder Arthur Melo naar Turijn vertrekt en De Ligt de omgekeerde weg bewandelt. Toen de international van het Nederlands elftal nog bij Ajax onder contract stond was Barça ook al voor hem in de markt, maar toen koos de jongeling voor een verhuizing naar de Serie A. De clubleiding van Juventus zou overigens helemaal niets voelen voor het voorstel en heeft dit naar verluidt ook gecounterd. De Italianen voelen wel wat voor een ruildeal, maar hopen dat de nummer één van de Primera División genoegen neemt met Daniele Rugani.

Het lijkt wel vast te staan dat Leroy Sané in de aankomende zomer gaat vertrekken bij Manchester City. Zijn contract in het Etihad Stadium loopt nog door tot medio 2021, maar hij wil niet verlengen en ziet meer in een overstap naar Bayern München. Voetbal International schrijft op woensdag over de stand van zaken: “De overgang van Leroy Sané van Manchester City naar Bayern München is op een oor na gevild, zo meldt het Duitse Sport1. De verwachting is dat deze maand de laatste plooien worden gladgestreken. De transfersom zal tussen de 40 en 60 miljoen euro bedragen. De 24-jarige Sané staat nog tot medio 2021 onder contract bij de Engelse topclub.”

Denk jij dat Fer bij Feyenoord blijft?

  • Ja
  • Nee
347+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
44+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
58+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
22+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
39+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
260+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
53+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
89+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
219+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
82+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
768+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
163+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
45+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
353+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
751+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
200+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
323+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
340+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie