TRANSFERUURTJE: Schmidt en PSV stunten, Feyenoord twijfelt

Foto: TRANSFERUURTJE: Schmidt en PSV stunten, Feyenoord twijfelt

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Het duurt nog wel even voordat Roger Schmidt aan de slag kan als hoofdtrainer van PSV, maar natuurlijk wordt er achter de schermen wel alvast gesproken over gewenste transfers voor de Duitser in Eindhoven. En in dat kader zou de naam van Adam Hlozek ook genoemd zijn. Volgens het Tsjechische Denik Sport heeft PSV serieuze interesse in het piepjonge wonderkind, maar aangezien ook RB Leipzig en Atlético Madrid worden genoemd is het nog de vraag of hij ook daadwerkelijk haalbaar is. Bovendien zou de vraagprijs wel héél gortig zijn: zo’n 20 miljoen euro. Het lijkt dus een vereiste dat eerst een andere dure kracht, zoals misschien wel de vorig jaar nog voor veel geld gehaalde Armindo Bruma, verkocht moet worden. Hlozek is pas 17 jaar jong maar kwam vorig seizoen al tot 23 wedstrijden (3 goals, 7 assists) namens Sparta Praag op het hoogste niveau van Tsjechië.


Het lag al in de lijn der verwachtingen, en nu lijkt de knoop ook definitief doorgehakt: Ajax gaat geen gebruik maken van de optie tot koop betreft huurling Bruno Varela. De Amsterdammers hadden de mogelijkheid om de keeper voor zo’n 6 miljoen euro permanent over te nemen van SL Benfica, maar aangezien de Portugees slechts stand-in was achter André Onana het afgelopen seizoen zal het geen verrassing zijn dat de club dat bedrag in ieder geval niet voor hem neer gaat leggen. Het is nog niet bekend of Ajax wel met Benfica verder gaat onderhandelen voor een lager transferbedrag, meldt ook A Bola. De Portugezen schrijven dat Varela enkel nog terug naar Amsterdam zal vliegen om afscheid te nemen van de andere spelers.

Door de coronacrisis is er ook in de voetbalwereld nog altijd een hele boel onduidelijk. Wel is zeker dat onder meer Feyenoord op de achtergrond al werkt aan de selectie voor het volgende seizoen. Zo wil de club nog een ultieme poging gaan wagen bij Eric Botteghin. Volgens het doorgaans goed ingevoerde Twitter-account Feyenoord Transfermarkt wil Dick Advocaat zijn selectie zoveel mogelijk intact houden, en dus wordt gehoopt op een contractverlenging met de Braziliaan. Zelf lijkt Botteghin echter naar een vertrek – bijvoorbeeld terug naar zijn geboorteland – te neigen. Verder mag Sven van Beek juist vertrekken uit Rotterdam. Althans, op huurbasis. “De centrale verdediger mag zich van Feyenoord bij een andere Eredivisionist terug in de kijker gaan spelen, na langdradige blessures achter de rug te hebben.”


Even leek het erop alsof de deal al bijna gesloten was, maar niets is minder waar: de kans blijft groot dat Bryan Linssen komende zomer níét naar Feyenoord vertrekt. De Rotterdammers hebben wel interesse in de transfervrije gifkikker van Vitesse, zo bevestigde directeur Mark Koevermans onlangs al, maar: zijn komst is nog allerminst zeker, zo meldt het betrouwbare Twitter-account Feyenoord Transfermarkt nu. “Vanwege de coronacrisis wordt hij door een deel gezien als goed(kop)e transfervrije optie vanwege langdurige blessure Sinisterra. Kink in de kabel: Niet iedereen binnen de RvC is voor de komst van de linksbuiten”, zo valt er te lezen. De tijd zal het leren.

Buitenland:

AC Milan bereidt een bod voor op Memphis Depay. Volgens TuttoMercato is de gevallen Italiaanse topclub bereid 20 miljoen euro aan Olympique Lyon te betalen voor de Oranje-international. Het is nog maar de vraag of dat voldoende zal zijn. Memphis moet de grote aankoop van Milan worden komende zomer. De club is de laatste jaren ver teruggevallen en wil door een aantal goede aankopen weer aansluiten bij de top. Volgens de berichtgeving trekt de clubleiding twintig miljoen euro uit voor de aanvaller, plus een percentage voor Lyon bij een transfer in de toekomst. Niet zo lang geleden vroegen de Fransen nog 50 miljoen euro. Het bod van Milan lijkt hierdoor wat te bescheiden.


De kans dat Dries Mertens Napoli transfervrij gaat verlaten, wordt met de dag groter en groter. De Rode Duivel heeft de clubs voor het uitkiezen. Er is weer een extra gegadigde. Internazionale en Chelsea zijn zeer concreet en willen Mertens graag onder contract leggen. Daarnaast zijn er ook nog ploegen als Paris Saint-Germain en AC Milan die de situatie op de voet volgen. Volgens de Italiaanse journalist Gianluca Di Marzio is ook Borussia Dortmund een serieuze optie. De Duitsers zouden al in januari eens interesse hebben getoond en zouden de hoop nog niet hebben opgegeven.

Gaat Schmidt PSV toptransfers bezorgen?

  • Dat denk ik wel
  • Dat denk ik niet
791+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie