TRANSFERUURTJE: Feyenoord-dubbeldeal, Suárez-nieuws voor Ajax

Foto: TRANSFERUURTJE: Feyenoord-dubbeldeal, Suárez-nieuws voor Ajax

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Luis Suárez staat nu nog onder contract bij FC Barcelona, maar daar zou binnenkort verandering in kunnen komen. Volgens verschillende media is de goalgetter uit Uruguay zijn plekje namelijk niet meer zeker in het Camp Nou-stadion. De Catalanen zouden namelijk willen verjongen en bovendien is de financiële situatie bij de grootmacht nogal precair. Voorzitter Josep Maria Bartomeu wil spelers als Lautaro Martínez (Internazionale) en Neymar (Paris Saint-Germain) naar zijn club halen, maar er zal toch echt eerst verkocht moeten worden. Suárez verdient ongeveer 20 miljoen euro per jaar en zou geloosd kunnen worden. Dat lijkt goed nieuws voor Ajax, aangezien de Uruguayaan al een paar keer heeft gezegd dat hij zijn carrière af wil sluiten in de Johan Cruijff ArenA. Directeur voetbalzaken Marc Overmars liet een jaartje geleden al weten: “De deur staat altijd voor hem open. Ik hoop dat FC Barcelona hem vervangt. Nee, ik maak een grapje, maar als hij serieus terug wil keren naar Ajax, zou ik de volgende dag naar Barcelona gaan om met hem te praten.”

Het lijkt wel alsof FC Barcelona zijn vizier constant op Ajax gericht heeft. In de afgelopen transferzomer haalden de Catalanen Frenkie de Jong op uit de Johan Cruijff ArenA voor 76 miljoen euro, maar men was óók geïnteresseerd in Matthijs de Ligt, die uiteindelijk voor Juventus koos. Nu heeft de nummer één van de Primera División een nieuw ‘Amsterdams’ transfertarget: journalist Miguel Rico van El Mundo Deportivo meldt dat Barça al gesproken heeft met Ricardo Schlieper, de zaakwaarnemer van Nicolás Tagliafico.
Door de coronacrisis leeft ook Feyenoord natuurlijk in onzekerheid, maar het lijkt er sterk op dat de Rotterdammers zich desondanks op de transfermarkt begeven voor het aankomende voetbalseizoen. Naar verluidt is de traditionele Eredivisie-topclub vooral actief in Zuid-Amerika. Het medium Calciomercato schrijft namelijk dat technisch directeur Frank Arnesen in contact staat met de Ecuadoraanse club Independiente del Valle, omdat Feyenoord concreet geïnteresseerd is in een samenwerking met twee jonge spelers. De eerste heet Moises Caicedo en is achttien jaar oud: we hebben het over iemand die centraal op het middenveld kan spelen, maar ook op de flanken. Daarnaast willen de Rotterdammers William Pacho graag overnemen, een centrumverdediger die eveneens achttien jaar oud is. Beide spelers kwamen in februari in actie op de Copa Libertadors voor spelers onder de twintig jaar, en dat toernooi werd ook gewonnen door Independiente del Valle.

PSV hoopt Ricardo Rodríguez komende zomer definitief naar Eindhoven te halen. AC Milan zou Denzel Dumfries graag in de deal willen betrekken, maar er dreigt een serieus obstakel te ontstaan. Donderdagavond kwam een potentiële ruiltransfer plus een miljoenenbedrag voor PSV al ter sprake in de Zwitserse media. Ook Calciomercato maakt daar nu melding van. Het Italiaanse medium schrijft dat er een fors verschil tussen beide spelers zit: AC Milan zou bij zo’n deal 10 tot 15 miljoen euro moeten toevoegen. In deze coronacrisis is dat natuurlijk geen misselijke investering, maar het lijkt niet onhaalbaar voor AC Milan.

Buitenland:

Philippe Coutinho wordt momenteel door FC Barcelona uitgeleend aan Bayern München, maar het is de vraag waar de toekomst van de Braziliaan precies ligt. Oefenmeester Quique Setién zou het geen straf vinden om de technicus onder zijn hoede te krijgen. In gesprek met de omroep RAC1 vertelt de coach namelijk over de multifunctionele voetballer: “Ik vind Coutinho een geweldige speler, ik mag hem heel graag. Hij is een Barça-speler. Clubs zullen zijn transferclausule (400 miljoen euro, red) of een bepaald bedrag moeten betalen aan Barcelona, maar hij wil hier terugkeren. Ik reken op hem aan het begin van het nieuwe seizoen. Ik zal met hem in gesprek gaan.”

Het is geen geheim meer dat Manchester United op de komst van Jadon Sancho van Borussia Dortmund aast. Het is echter de grote vraag of de Engelsen ook daadwerkelijk in staat zijn om de jonge vleugelspits op te pikken uit het Signal Iduna Park. Voetbal International schrijft over de stand van zaken: “Borussia Dortmund slaagde er afgelopen zomer nog in om Jadon Sancho voor de club te behouden, maar hield toen al rekening met een vertrek van de Engelse vleugelaanvaller. Manchester United had bijvoorbeeld serieuze interesse.” Het blad vervolgt zijn verhaal: “Dortmund probeerde van die belangstelling te profiteren en opnieuw een veelbelovend Engels talent binnen te halen, door Mason Greenwood bij de onderhandelingen te betrekken. Volgens ESPN was een vertrek van de 18-jarige Greenwood echter onbespreekbaar voor United, dat er niet in slaagde om Dortmund op een andere manier te overtuigen om Sancho te laten gaan. Wellicht doet de Engelse recordkampioen in de zomer een nieuwe poging.”

Vind jij Tagliafico bij Barça passen?

  • Ik wel
  • Ik niet
345+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie