Update: Turkije als laatste Europese competitie ook stilgelegd

Foto: Update: Turkije als laatste Europese competitie ook stilgelegd

Het coronavirus heeft het Europese voetbal vrijwel volledig stilgelegd, maar in Turkije wordt er nog altijd gevoetbald. De Süper Lig is één de laatste nog actieve Europese competities, maar de druk neemt toe.

Voetbal International schrijft: “De FIFPro geeft aan dat verschillende buitenlandse spelers bij hen hebben aangegeven zich niet comfortabel voelen om komend weekend weer in actie te komen. De internationale spelersvakbond heeft de Turkse voetbalbond en competitiemakers daarom dringend verzocht om de beslissing om door te spelen te heroverwegen.” 

“De beslissing om door te spelen leidde de afgelopen dagen tot veel controverse in Turkije. Trabzonspor-middenvelder John Obi Mikel zag zijn contract zelfs verscheurd worden, omdat hij weigerde te spelen in de topper tegen Istanbul Basaksehir. De Nigeriaan is blijkbaar niet de enige die niet wil spelen. Komende vrijdag wordt de competitie in principe hervat met een wedstrijd tussen Fenerbahçe en Kayserispor”, aldus VI. 

Update 19/30 16u 

De Turkse Süper Lig is dan toch overstag gegaan: als laatste Europese competitie stoppen ook zij voorlopig met voetbal vanwege de COVID-19 crisis. Dit werd donderdagmiddag bekendgemaakt. 

In tegenstelling tot de rest van Europa bleven de Turken doorvoetballen en weigerden ze de competitie stil te leggen. Afgelopen weekend werd er ook nog gespeeld, maar wel zonder publiek. De kritiek op de bond groeide de afgelopen dagen. Eljero Elia snapte het standpunt van de Süper Ligt niet. “De hele wereld is in de ban van het coronavirus, maar in Turkije spelen we vrolijk verder. Ik vind het niet normaal. Jij?”, aldus Elia tegen het  Algemeen Dagblad. 

De Turkse minister van sport Muharrem Kasapoglu heeft nu dus alsnog besloten alle wedstrijden in voetbal, volleybal en basketbal uit te stellen.

Een te laat genomen besluit?

  • Ja, zeker weten
  • Dat niet
37+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie