TRANSFERUURTJE: Met Malen, Kökcü, Onana én Schöne

Foto: TRANSFERUURTJE: Met Malen, Kökcü, Onana én Schöne

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Spelen Donyell Malen en Orkun Kökcü volgend seizoen voor dezelfde topclub? Misschien wel, want volgens de laatste berichten uit de Engelse media is Arsenal concreet in de markt voor de aanvaller van PSV en de middenvelder van Feyenoord. Het gaat niet zo goed met de Gunners, die momenteel negende staan in de Premier League en dus vermoedelijk misgrijpen wat betreft Champions League-voetbal. Er moet wat veranderen in het Emirates Stadium en de nieuwe oefenmeester Mikel Arteta krijgt hoogstwaarschijnlijk een enorm transferbudget tot zijn beschikking. We weten nu al een tijdje dat directeur voetbalzaken Edu van Arsenal een oogje heeft op een samenwerking met Kökcü, voor wie hij liefst 26 miljoen euro over zou hebben. Ook Malen is echter in beeld bij de Londenaren… en dat mag gerust opvallend genoemd worden.

Een tijdlang speelde de spits namelijk in de jeugdopleiding van de Gunners, maar in de zomer van 2017 maakte hij voor slechts 600.000 euro de overstap naar het Philips Stadion. Sindsdien is Malen natuurlijk een stuk duurder geworden: zijn marktwaarde wordt geschat op 28 miljoen euro, maar de Eindhovenaren zouden liefst 60 miljoen euro voor hem verlangen.


André Onana staat op dit moment nog onder de lat bij Ajax, maar daar komt in de aankomende zomer vermoedelijk verandering in: er is een transfer naar de Europese top op komst voor de Kameroener. En misschien ligt zijn toekomst wel bij FC Barcelona. De Spaanse media schrijven vandaag namelijk dat het een mogelijkheid is dat Marc-André ter Stegen voor een vertrek kiest bij de Catalanen. Dat lijkt gek, omdat hij de onbetwiste nummer één is in het Camp Nou-stadion, maar de Duitser zou gewoon toe zijn aan wat verandering na vijf seizoenen bij Barça. Voorzitter Josep Maria Bartomeu en technisch directeur Éric Abidal zouden al een vraagprijs geformuleerd hebben voor de goalie: hij moest minstens 100 miljoen euro opleveren. En als hij daadwerkelijk vertrekt, heeft men ook al een opvolger op het oog: André Onana van Ajax.

Buitenland:

De Serie A is stilgelegd, maar kijken we naar de ranglijst van de Italiaanse competitie, dan zien we dat Genoa er niet zo heel goed voorstaat. En dat heeft mogelijk gevolgen voor de toekomst van Lasse Schöne. De Deen maakte in de afgelopen zomer de overstap van Ajax naar Italië, maar staat met zijn ‘nieuwe’ werkgever zeventien in de Serie A, op gelijke hoogte maar met een beter doelsaldo dan de nummer achttien, Lecce. De nummers achttien, negentien en twintig van de Italiaanse competitie degraderen rechtstreeks en dus verkeren Schöne en de zijnen in degradatienood. Verdwijnt Genoa daadwerkelijk naar de Serie B, dan zullen er dure spelers verkocht moeten worden: en de international van Denemarken is zo’n voetballer die een salaris verdient dat zijn werkgever niet meer op kan hoesten bij degradatie. In dat geval is hij dus relatief goedkoop op te pikken.


Ivan Perisic speelt dit seizoen op huurbasis in de Allianz Arena voor Bayern München, maar is nog altijd officieel eigendom van het Italiaanse Internazionale. Volgens de laatste geluiden uit Duitsland transfereert hij echter definitief naar Beieren. Voetbal International schrijft op de dinsdagmorgen: “Ivan Perisic heeft schijnbaar genoeg indruk gemaakt in Duitsland om Bayern München te overtuigen. De 31-jarige aanvaller wordt volgens Kicker namelijk definitief overgenomen van Internazionale. Met de overname is een bedrag van ruim 20 miljoen euro gemoeid.”

Zie jij Schöne terugkeren naar de Eredivisie?

  • Ik wel
  • Ik niet
213+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

06:38
109+
‘Verrassende naam op trainerslijst Ajax’
23:45
122+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
113+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
46+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
62+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
336+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
68+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
104+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
311+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
90+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
1250+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
182+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
50+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
491+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
818+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
125+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
217+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
48+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
336+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
12+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie