Kranten gaan helemaal los over Ajax: ‘Geen schim’

Foto: Kranten gaan helemaal los over Ajax: ‘Geen schim’

Je kunt toch wel stellen dat het crisis is in de Johan Cruijff ArenA: Ajax had gisteren voor eigen publiek helemaal niets te vertellen tegen AZ en ging roemloos met 0-2 ten onder. De Nederlandse kranten zijn bijzonder hard voor de Amsterdammers.

Het Algemeen Dagblad concludeert bijvoorbeeld: “Ajax speelde in de voorbije weken vaak ondermaats, waarbij het zelf zijn grootste tegenstander was. Maar tegen AZ werd het eerst en vooral ontmanteld door een ijzersterke opponent. In alle facetten van het spel gaf de ploeg van trainer Arne Slot de koploper het nakijken.” Het medium stelt dat het de thuisploeg ontbrak aan vorm en automatismen: “Of het nou de opbouw betrof, het positiespel, de veldbezetting, de passing, de duelkracht of het druk zetten. De ploeg van trainer Erik ten Hag zakte kiezelhard door de ondergrens en was wederom geen schim van het elftal dat eerder in het seizoen zo sprankelde en domineerde.”


De Telegraaf rept van een mokerslag: “Ten Hag werd tactisch afgetroefd door zijn collega Arne Slot en krijgt zijn elftal al weken niet aan de praat. Het ‘voetballen, voetballen’ dat vanaf de tribunes klonk, moet de Ajax-directie pijn doen, maar was gezien de ondermaatse prestatie van Ajax logisch.” Er klopte volgens de krant niets van het tactische plan van de Amsterdammers: “De reactie van Ziyech na het rustsignaal van scheidsrechter Serdar Gözübüyük vertelde alles over het abominabele spel en de onmacht van Ajax.”

‘Ajax mag Onana bedanken’

Het dagblad vervolgt: “De Marokkaanse magiër, die terugkeerde na zijn absentie tegen Heracles Almelo en Getafe wegens kuitklachten, nam de bal uit frustratie in een keer op zijn slof. En de ‘vuurpijl’ belandde na enkele keren tippen in het door André Onana verlaten doel, 65 meter verderop. De woede van de Amsterdamse smaakmaker was begrijpelijk, want met name op het middenveld had AZ altijd een overwicht en dus de volledige controle. Vanaf de Ajax-bank kwam geen enkele reactie. Het was een wonder en het kwam door Onana dat het halverwege ‘slechts’ 0-1 stond.”

Ook de Volkskrant haalt uit: “Ajax is na de schrijnende sportieve implosie van de laatste maanden ook de mentale ineenstorting nabij. Het is net of sinds pakweg half december andere mannen het beroemde witte shirt met de rode baan dragen. Mannen, stroef in de heupen, min of meer willekeurig met elkaar op een voetbalveld gekwakt. Ze scoren niet meer. Ze klagen als het misgaat. Ja, ze werken best, maar als bijna niets lukt bij raspaardjes, oogt hard werken als vleesgeworden onmacht. De aanstaande leegloop zal ook wel een rol spelen.”

Ten Hag is terug bij af, aldus de krant: “Al die frustraties, de onderhuidse woede. De voortdurende wegwerpgebaren van Hakim Ziyech, al dat trappen tegen spullen langs de lijn. Ajax was een combinatiemachine, vorig seizoen en ook nog een tijd voor de winterstop. Spelers bleven dicht bij elkaar. Ajax is nu een dijk, poreus van al het klotsende water. Dat water zoekt naar de zwakke plekken. AZ was de stroom die ze overal vond. Zonder doelman André Onana had het zomaar 0-5 kunnen zijn.”

Hebben de kranten gelijk?

  • Ja
  • Nee
652+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie