Driessen: “Het is tekenend voor de organisatie”

Foto: Driessen: “Het is tekenend voor de organisatie”

Valentijn Driessen haalt in zijn column in De Telegraaf snoeihard uit naar de UEFA. De journalist geeft daarnaast de KNVB een pluim voor zijn handelen.

Volgens Driessen is het bij het UEFA-hoofdkwartier flink onrustig geweest toen duidelijk werd dat de Europese scheidsrechtersbaas Roberto Rosetti toegeeft dat de arbiter bij Chelsea-Ajax (4-4) flink heeft geblunderd. “Uit de officiële reactie met obligate algemeenheden viel de woede niet op, maar op het UEFA-hoofdkwartier in Nyon stond de ijdele Rosetti te stampvoeten. Het lekken van zijn kritische stellingname was erger dan de blunders, die Ajax minimaal tien miljoen euro kostten. Tekenend voor de organisatie dat de UEFA zulke informatie het liefst onder het tapijt veegt.”

De voetbaljournalist vindt dat de KNVB een pluim verdient. “De transparantie die de KNVB uitdraagt, werkt productiever naar de voetbalsupporter annex voetbalconsument. Die wil niet in de maling worden genomen terwijl verantwoordelijken zich achter de voordeur verstoppen. Björn Kuipers en Bas Nijhuis verdienen een pluim dat zij kwamen opdraven na het ’missen’ van een strafschop bij Ajax-PSV. Tegelijk was hun gestotter en gemaar tenenkrommend.”

“De incidenten bewijzen dat menselijk falen het instituut VAR ondermijnt. Alle geweeklaag ten spijt; de discussie moet zich richten op de ontoereikende opleiding van arbiters en de VAR. Het biedt geen garantie – zie Nijhuis bij Ajax-PSV – maar uiteindelijk moet de eindverantwoording liggen bij de VAR en niet bij de scheidsrechter. Om het beste en beslissende oordeel te geven, moet de beste VAR achter het televisiescherm zitten”, aldus Driessen.

Moet de eindverantwoording liggen bij de VAR?

  • Ja, denk het wel!
  • Nee, liever niet!
112+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie