Spaanse kranten gaan helemaal los over Luuk de Jong: ‘Bizar’

Foto: Spaanse kranten gaan helemaal los over Luuk de Jong: ‘Bizar’

Sevilla verloor gisteren met 2-1 van Real Madrid in het Estadio Santiago Bernabéu, maar Luuk de Jong speelde een werkelijk waar geweldige wedstrijd. De spits scoorde één keer en wordt overladen met complimenten in de Spaanse media.

Neem bijvoorbeeld Marca, dat op zondagochtend schrijft: “Veel mensen zeiden dat Sevilla te weinig doelpunten in de ploeg heeft, maar zaterdag veranderde De Jong plots in Ronaldo Nazário de Lima. Zijn eerste doelpunt, een geweldige kopbal, werd nog afgekeurd. Zijn tweede treffer had het allemaal: intuïtie, dribbelen en een voor Courtois onbereikbaar schot in de benedenhoek.”

De krant gaat verder: “Op de dag dat Youssef En-Nesyri voor het eerst het Sevilla-shirt aantrok, zei De Jong: hier ben ik.” En-Nesyri werd voor 20 miljoen euro overgenomen door de Andalusiërs van Leganés. Daar staat weer tegenover dat Munas Dabbur al naar het TSG Hoffenheim van oefenmeester Alfred Schreuder vertrok… en Javier Hernández (Chicharito) is hard op weg naar het Amerikaanse LA Galaxy. “De Jong heeft veel kritiek gehad voor zijn gebrek aan doelpunten. Maar in het Bernabéu toonde hij waarom hij het stempel van doelpuntenmaker verdiende bij PSV. Hij was uitmuntend.”

Ook AS is ontzettend positief: “Hij speelde een geweldige wedstrijd. Er is natuurlijk een reden waarom hij Julen Lopeteguis favoriete spits is.” Diario de Sevilla voegt daaraan toe: “Het was zijn beste optreden voor Sevilla. Zijn doelpunt was uitstekend en kan wel eens het hele beeld voor hem veranderen.”

El Desmarque deelt ten slotte rapportcijfers uit. De Jong scoort een mooie zeven en doet het daarmee beter dan al zijn ploeggenoten.

Terecht dat hij zoveel complimenten krijgt?

  • Ja
  • Nee
1388+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie