Grote zorgen in Kerkrade: toekomst Roda is in nevelen gehuld

Foto: Grote zorgen in Kerkrade: toekomst Roda is in nevelen gehuld

Roda JC gaat in het aankomende seizoen in de Jupiler League spelen en het is zeer de vraag wat dat precies te betekenen heeft voor de club. Volgens Voetbal International heersen er in Kerkrade in ieder geval grote zorgen over de toekomst.

Het blad schrijft over de situatie van de Limburgers: “De toekomst van de club is in nevelen gehuld. Achter de schermen heersen grote zorgen, want de financiële afdeling is minstens zo lek als de achterhoede. De club werd bijna drie jaar geleden gered door zakenman Frits Schrouff, die Roda opkocht en schuldenvrij maakte, maar bleef sindsdien de miljoenentekorten aaneenrijgen. Schrouffwil zo snel mogelijk van zijn aandelen af. Genoeg partijen hebben interesse getoond, maar aan elke optie kleven bezwaren. Zo was beoogd verlosser Aleksei Korotaev het afgelopen jaar vooral druk met zijn eigen Houdini-act in de juridische wereld van Dubai.”

Men gaat verder: “Opportunisten als Salar Azimi zitten op het vinkentouw, maar worden door Schrouffniet vertrouwd. Hij heeft wel fiducie in een mogelijke overname door Club Brugge-eigenaar Bart Verhaeghe, die een satellietclub zoekt voor de Belgische kampioen. Zijn interesse in Roda was recent zeer serieus, de partijen zaten verschillende keren bijeen en een koopsom van zes miljoen euro zou zelfs al besproken zijn. Maar Verhaeghe schrok terug na nadere bestudering van het Kerkraadse kasboek. Vijf miljoen schuld uit het verleden, drie miljoen begrotingstekort per jaar. In België was Roda allang failliet verklaard, constateerde de Brugse delegatie.”

Denk jij dat Roda een zware tijd tegemoet gaat?

  • Ja
  • Nee
526+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie