‘Arsenal met 200 miljoen naar Ajax’

Foto: ‘Arsenal met 200 miljoen naar Ajax’

Ajax draait een barslecht seizoen, maar dat betekent niet dat de Amsterdammers in de aankomende zomer geen biedingen binnen zullen krijgen. Jorrel Hato ligt bijvoorbeeld goed in de markt, al heeft de piepjonge centrumverdediger onlangs nog zijn handtekening gezet onder een verbeterd en verlengd contract in de Johan Cruijff ArenA.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

‘Arsenal heeft 200 miljoen: Jorrel Hato toptarget’

Desondanks staat de 18-jarige stopper er vooral goed op bij Premier League-clubs, zoals bijvoorbeeld Arsenal. En het zou The Gunners menens zijn, aldus de Engelse roddelmedia. Oefenmeester Mikel Arteta krijgt naar verluidt een transferbudget van maar liefst tweehonderd miljoen euro, dat hij stuk mag slaan op versterkingen.

In ieder geval twee versterkingen, om precies te zijn, want er worden maar twee namen genoemd. Eén daarvan is Hato en de andere is Pedro Neto van Wolverhampton Wanderers. De marktwaarde van de rechtervleugelspits van The Wolves wordt geschat op een slordige 55 miljoen euro, maar gezien zijn leeftijd (hij is pas net 24 jaar oud) én langlopende contract (tot medio 2027) kost de Portugees hoogstwaarschijnlijke vele malen meer.

100 miljoen euro

Dat kunnen we echter ook van Hato zeggen, wiens marktwaarde wordt geschat op 22 miljoen euro door Transfermarkt. Onderzoeksbureau CIES is het daar echter niet mee eens, want die instelling heeft berekend dat de Ajacied bijna tachtig miljoen waard is. Süleyman Öztürk van Voetbal International zei al eens: “Dit is een speler, die vertegenwoordigt een transferwaarde van honderd miljoen euro. Misschien wordt het wel de eerste speler van Ajax die voor meer dan honderd miljoen euro verkocht wordt.”

Bij het ondertekenen van zijn nieuwe contract zei Hato echter zelf: “Als je zo vaak niet wint, kan dat wat met je doen, maar als je het realistisch bekijkt dan weet ik dat ik hier zeker goed zit. Ik weet van mezelf dat bij Ajax blijven goed voor mij is. Dit is mijn eerste echte jaar als basisspeler in de Eredivisie en ik denk dat ik genoeg te leren heb hier. Voor mij was de keuze zeker niet moeilijk om bij Ajax te blijven.” Ook Paris Saint-Germain wordt met hem in verband gebracht.

Kan Hato dit niveau al aan?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
14081+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie