10 zaken die je absoluut moet weten over Zlatan Ibrahimovic

Soccernews

Zlatan Ibrahimovic heeft na Malmö FF, Ajax, Juventus, Internazionale, FC Barcelona, AC Milan en Paris Saint-Germain nu ook Manchester United op zijn erelijst staan. Iedereen kan wel een mooi verhaal vertellen over de Zweedse aanvaller. [i]SoccerNews.nl[/i] zet tien aspecten op een rijtje die je wellicht ook wil weten.

[b]10. Minder kilometers dan de doelman[/b]
Ibrahimovic staat bekend als een eigenwijze voetballer met een professionele instelling. Toch slaagde de Zweed erin om tijdens de Champions League-wedstrijd van FC Barcelona tegen Internazionale (2010) minder meters af te leggen dan doelman Victor Valdés. Ter verdediging: zelf voelde hij zich nooit prettig onder leiding van Pep Guardiola.

[img]//uploads/maxwell(paris-saint-germain)(13-01-2016).jpg[/img]

[b]9. Zijn beste voetbalvriend[/b]
Ibrahimovic heeft tijdens zijn carrière een hoop teamgenoten meegemaakt en één daarvan springt er bovenuit. Zowel bij Ajax, Internazionale, FC Barcelona als Paris Saint-Germain speelde de Zweed samen met de Braziliaanse linksback Maxwell. Over een echte voetbalvriend gesproken…

[b]8. Debuut in de jaren negentig[/b]
Het debuut van Ibrahimovic als profvoetballer gaat terug naar de jaren negentig. In 1999 debuteerde de aanvaller voor de lokale trots Malmö FF en inmiddels zijn we zeventien jaar verder. Gaat het hem eveneens lukken om de periode van twintig jaar vol te maken?

[img]//uploads/zlatan-ibrahimovic(manchester-united)(30-07-2016)(3).jpg[/img]

[b]7. Geen ambitie om voetballer te worden[/b]
Ibrahimovic beleefde een onrustige jeugd en stelde zichzelf op jonge leeftijd een opmerkelijk doel: werken in de haven van Malmö. Uiteindelijk wist zijn voetbalcoach hem te overtuigen om voor de sport te kiezen. We mogen stellen dat hij voor de verandering er goed aan heeft gedaan om wél te luisteren naar iemands advies.

[b]6. Meer landenteams mogelijk[/b]
Ibrahimovic heeft na het teleurstellend verlopen EK in Frankrijk officieel afscheid genomen als international van Zweden, waar hij in 2001 al debuteerde. De sterspeler had echter ook voor twee andere landen kunnen uitkomen. Kroatië en Bosnië-Herzegovina behoorden op jonge leeftijd eveneens tot de opties.

[img]//uploads/zlatan-ibrahimovic(zweden)(13-06-2016).jpg[/img]

[b]5. Zijn salaris in Manchester[/b]
Manchester United wilde zich deze zomer dolgraag versterken met Ibrahimovic en wederzijds. Het is uiteindelijk gelukt om een deal tot stand te brengen, al staat daar natuurlijk een behoorlijke compensatie tegenover. De van Paris Saint-Germain overgekomen spits zou zo’n 220.000 pond per week verdienen, ongeveer 260.000 euro.

[b]4. Zijn favoriete voetballer[/b]
Ibrahimovic spreekt over het algemeen graag over zichzelf en niet zelden op een zeer enthousiaste toon. De Zweed durfde zich zelfs als een god te presenteren, maar desondanks noemt hij een andere speler als zijn idool. De Braziliaan Ronaldo maakte ooit veel indruk op hem.

[img]//uploads/ronaldo(brazilie)(19-05-2014).jpg[/img]

[b]3. Woordenboek[/b]
Iedereen heeft vast wel eens gehoord van de hashtag #DareToZlatan. Vast wel, maar wist je ook dat de desbetreffende zin is opgenomen in het Zweedse woordenboek? De betekenis van de zin is omgeschreven als ‘te domineren of iets met extreem talent te doen’. Dat staat er toch maar mooi.

[b]2. Diefstal[/b]
Ibrahimovic komt uit een probleemwijk en dat heeft ook invloed gehad op zijn eigen leven. Op het veld oogt de aanvaller soms net een straatvechter, maar in zijn autobiografie onthulde hij op jonge leeftijd in beeld te zijn geweest bij de politie. Zlatan pikte fietsen, gooide stenen door de ramen, nam onbetaalde spullen mee uit de supermarkt en zelfs de postbode werd het slachtoffer.

[img]//uploads/zlatan-ibrahimovic(paris-saint-germain)(13-03-2016).jpg[/img]

[b]1. Zwarte band in taekwondo[/b]
In zijn carrière maakte Ibrahimovic verschillende wondergoals en zijn omhaal tegen Engeland staat voor velen bovenaan het lijstje. Zijn omhaal van grote afstand bestond uit techniek, behendigheid en atletisch vermogen. Dat is niet gek voor iemand die de zwarte band heeft in taekwondo.

Welk feitje boeit je het meest?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
137+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:27
2+
David Min hattrickheld bij ruime en cruciale zege RKC op Heracles
14:08
16+
PSV na enerverend duel met Sparta officieel landskampioen
13:45
8+
Dit zijn de opstellingen van FC Utrecht en Vitesse
13:26
53+
Opstellingen Volendam en Ajax: Amsterdammers zien spelers terugkeren
13:06
479+
Nederland laat niets heel van PSV-publiek bij kampioensduel
12:53
217+
Zo ziet het nieuwe thuisshirt van Ajax er uit
12:33
38+
Brutaal Sparta laat nerveus PSV bibberen en komt op voorsprong
12:21
18+
Bosz wil ‘enorme baggerwedstrijd’ voorkomen in kampioensduel
12:05
13+
Schaal gearriveerd in Eindhoven, trotse Van Breukelen
11:49
77+
Jansen over ontslag bij AZ: “Klein krasje”
11:26
3+
Dit zijn de opstellingen van Heracles Almelo en RKC Waalwijk
11:18
16+
Opstellingen PSV en Sparta: Geen verrassingen aan Eindhovense kant in kampioenswedstrijd
10:47
50+
‘Voormalig PSV’er moet worden geruild met Harry Maguire’
10:30
355+
Sutalo over transfer naar Ajax: “Ik had moeite met de aanpassing”
10:07
152+
Ten Hag over transfer Slot: “Ik ben heel blij voor hem”
09:49
76+
‘Chelsea wil Lukaku ruilen voor nieuwe superspits’
09:17
446+
‘Ajax spreidt de kansen in zoektocht naar nieuwe trainer’
09:04
56+
PSV maakt fans warm voor kampioenswedstrijd
08:46
311+
‘Barça-speler wordt tegen Girona uitgefloten door fans van beide clubs’
08:23
87+
Messi vernedert tegenstander in één helft
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie