10: Feiten over Lionel Messi die je moet weten

Soccernews

Lionel Messi geldt als een van de beste voetballers aller tijden. De Argentijnse ster van FC Barcelona heeft steevast de schijnwerpers op zich gericht, maar toch weet je misschien nog niet alles. [i]SoccerNews.nl[/i] zet tien feiten op een rijtje over de meest recente Gouden Bal-winnaar.

[b]10. De gezinssituatie[/b]
Messi werd op 24 juni 1987 geboren in het Argentijnse Rosario. Het gaat om een middenklassengezin van Italiaanse origine. Zijn vader Jorge werkte als staalwerker om brood op tafel te brengen, maar was ook actief als trainer van een lokaal talententeam. De liefde voor de sport is dus overgegaan van vader op zoon.

[b]9. Moeizame jeugd[/b]
Het succes van Messi is jaloersmakend, maar in tegenstelling tot veel buurtgenoten beleefde de steraanvaller geen makkelijke jeugd. Op elfjarige leeftijd werd er een groeiprobleem geconstateerd en voor de familie bleek het zwaar om de behandelingskosten op te brengen.

[img]//uploads/lionel-messi(fc-barcelona)(2).jpg[/img]

[b]8. Het allereerste contract[/b]
De behandelingskosten vielen dus hoog uit en dreigden zelfs zijn voetbaldroom te dwarsbomen. FC Barcelona raakte evenwel onder de indruk en besloot onder aanvoering van technisch directeur Carles Rexach toe te slaan. Niet alleen kon de Zuid-Amerikaan rekenen op een prachtige overstap, maar ook werden de kosten overgenomen door de club.

[b]7. Het debuut[/b]
Op zeventienjarige leeftijd debuteerde Messi in de hoofdmacht van de Catalanen. Tegen Espanyol werd de aanvaller op plaats drie gezet van jongste debutanten ooit en hij werd zelfs de jongste doelpuntenmaker uit de clubgeschiedenis. Messi werd in die periode geholpen door Ronaldinho, die het rugnummer 10 liet overhevelen na diens vertrek.

[b]6. Olympisch goud[/b]
Iedereen weet dat Messi grote successen heeft gehaald met FC Barcelona en zelf vijfmaal is uitgeroepen tot Gouden Bal-winnaar. Als international van Argentinië bleef het bij een aantal finales, maar met de Olympische Ploeg werd in 2008 beslag gelegd op Olympisch goud.

[img]//uploads/lionel-messi(fc-barcelona)(07-06-2015).jpg[/img]

[b]5. Aandacht voor de buitenwereld[/b]
Het is tegenwoordig normaal dat profvoetballers zich ook bezighouden met maatschappelijke projecten. Messi is buiten het veld ook nobel gebleken. Zo is de aanvaller van Barça al jaren ambassadeur voor Unicef en schonk hij een riant bedrag aan een kinderziekenhuis in diens geboortestad Rosario.

[b]4. Voortdurende vergelijking[/b]
Messi geldt als een van de beste voetballers aller tijden. Velen beschouwen hem zelfs als de nummer één, waar anderen vinden dat hij eerst net als landgenoot Diego Maradona een hoofdprijs moet winnen als international van Argentinië. Die vergelijking maakt Messi tot op de dag van vandaag hongerig.

[img]//uploads/lionel-messi(fc-barcelona)(11-01-2016)(4).jpg[/img]

[b]3. Zijn gezin[/b]
Messi is een fantastische voetballer en heeft aandacht voor maatschappelijke projecten, maar bovenal is hij een echt familiemens. Al op zeer jonge leeftijd leerde hij Antonella Roccuzzo kennen en in 2008 resulteerde dat in een relatie. Met zijn vriendin kreeg hij begin november 2012 een zoontje, Thiago. Diens naam staat op de linkerkuit getatoeëerd.

[b]2. Verlegen[/b]
Messi is op het voetbalveld voor niemand bang. De Argentijn laat bijna wekelijks zijn voeten spreken, maar verwacht geen bijzondere uitlatingen in de media. Messi heeft zelfs een hekel aan media-optredens en probeert zijn privé-leven zoveel mogelijk te verbergen op sociale media.

[img]//uploads/lionel-messi(fc-barcelona)(26-11-2014).jpg[/img]

[b]1. Manier van juichen[/b]
Profvoetballers hebben nogal eens de neiging om op een speciale manier te juichen. Een handstand, een koprol, een schietgebaar; we kennen ze allemaal. Messi heeft ook een eigen manier om goals te bejubelen. De steraanvaller steekt twee vingers in de lucht als eerbetoon aan zijn grootmoeder, die overleed toen hij pas tien jaar oud was.

Welk feitje boeit je het meest?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
174+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie