Ajax bindt ook Groningen aan zegekar

FC Groningen was er op zaterdagavond op gebrand om tegen Ajax niet hetzelfde lot te ondergaan als SC Cambuur (9-0) en Fortuna Sittard (0-5). De Trots van het Noorden werd niet compleet van de mat getikt, maar verloor echter wel, het werd namelijk 3-0 voor de Amsterdammers.

Vanaf minuut één werd duidelijk waar oefenmeester Danny Buijs op gehamerd had, het elftal van coach Erik ten Hag moest vooral ontregeld worden. En dat lukte aanvankelijk ook best, de spelers van Ajax ergerden zich overduidelijk aan het spel van de tegenstander, die hier en daar een tikje uitdeelde en zo nu en dan tijdrekte.

Vlak voor rust kreeg Groningen de deksel echter op de neus: op aangeven van Steven Berghuis kopte Edson Álvarez de bal tegendraads tegen de touwen, keeper Peter Leeuwenburgh was kansloos.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet, de Amsterdammers hadden het beste van het spel en de Trots van het Noorden hield vooral tegen. Dat lukte aardig, maar na ongeveer een uurtje spelen viel het volgende ‘hoofdstedelijke’ doelpunt: Antony schoot met links raak na een knappe actie. Noussair Mazraoui maakte het een kleine tien minuutjes voor tijd af met de 3-0, de kers op de taart.

Scoreverloop: 1-0 (40′) E. Álvarez, 2-0 (57′) Antony, 3-0 (82′) N. Mazraoui