FC Barcelona wint Clásico en kan titel ruiken

FC Barcelona heeft een aanval van Real Madrid zondagavond afgeslagen. De confrontatie tussen de nummer één en twee van de Spaanse Primera División werd in de eindfase zelfs een Catalaanse prooi: 2-1.

Winnende treffer in extremis

FC Barcelona begon de avond met een voorsprong van negen punten op Real Madrid. De opdracht voor de manschappen van Carlo Ancelotti was dan ook duidelijk: winnen in Camp Nou. De eerste kansen van de avond kwamen op naam van de thuisploeg, maar doelman Thibaut Courtois hield de Madrilenen op 0-0 door meerdere schoten onschadelijk te maken.

In de negende minuut werd El Clásico opengebroken door toedoen van Real Madrid. Vinícius Júnior bracht de Barcelona-defensie in verlegenheid met een voorzet en dat resulteerde in een eigen doelpunt van Ronald Araújo. Met die voorsprong leek Real de rust te halen, maar vlak voor rust viel dan toch de gelijkmaker. Sergi Roberto kegelde de 1-1 tegen de touwen.

VAR annuleert goal Asensio

De beste kansen in de tweede helft waren voor FC Barcelona. Vooral Robert Lewandowski zorgde voor dreiging voor het vijandelijke doel, maar de Poolse spits slaagde er niet in om Courtois te kloppen. Real Madrid mocht daardoor blijven geloven in een goed resultaat. Marco Asensio leek zelfs de winnende treffer te maken, ware het niet dat de VAR na een langdurige check buitenspel constateerde.

In blessuretijd viel zelfs de 2-1 voor FC Barcelona. Na een fraaie aanval tikte Franck Késsie de winnende goal tegen de touwen, waardoor de voorsprong van de Catalanen op Real Madrid groeit naar twaalf punten.

Scoreverloop: 0-1 (9′) R. Araújo (eigen doelpunt), 1-1 (45′) S. Roberto, 2-1 (90′) F. Késsie