Wervelend Arsenal verstevigt koppositie, Van Dijk redt Liverpool

Foto: Wervelend Arsenal verstevigt koppositie, Van Dijk redt Liverpool

Arsenal heeft op overtuigende wijze de koppositie in de Premier League verstevigd. Thuis boekten The Gunners een ruime zege op het dolende Everton. Liverpool had het niet makkelijk tegen Wolverhampton Wanderers, maar Virgil van Dijk toonde ook in aanvallend opzicht zijn waarde.

Arsenal – Everton

Woensdagavond stonden nog twee inhaalwedstrijden op het programma, die tijdens de geheel uitgestelde speelronde door het overlijden van Queen Elizabeth niet gespeeld kon worden. Arsenal had op papier een makkie tegen Everton, al verrasten The Toffees de Londenaren een kleine maand geleden nog op Goodison Park. De ploeg van Mikel Arteta gaf de degradatiekandidaat dit keer geen hoop. In de laatste vijf minuten voor rust werd de basis voor een zege gelegt. Op aangeven van Oleksandr Zinchenko poeierde Bukayo Saka de bal fraai in de bovenhoek. Saka stelde vervolgens Gabriel Martinelli in staat de 2-0 te maken.

Twintig minuten voor tijd gooide Martin Ödegaard het duel definitief in het slot. De Arsenal-aanvoerder scoorde op aangeven van Leandro Trossard, via het been van Everton-verdedifger James Tarkowski. Het slotakkoord was voor Martinelli, die zijn tweede van de avond maakte. Een zeer overtuigende 4-0 zege voor koploper Arsenal, dat het gat naar Manchester City vergroot naar vijf punten.

Liverpool – Wolverhampton Wanderers

Na tien basisplaatsen op rij moest Cody Gakpo eens beginnen op de bank bij Liverpool. Een andere Nederlander, Virigil van Dijk, stond deze week behoorlijk in de spotlights. Zo werd de verdediger gekozen in het FIFA FIFPRO Men’s World 11 in het team van het jaar, al neemt de kritiek op de Oranje-aanvoerder de laatste tijd behoorlijk toe. Liverpool had het lang lastig met Wolverhampton. Halverwege leek de ban gebroken te worden door Darwin Núñez, maar de goal van de Uruguayaan ging niet door vanwege een overtreding van Diogo Jota tijdens deze aanval.

Uitgerekend Van Dijk zette Liverpool dan toch op voorsprong. Uit een vrije trap raakte de stopper de bal eerst op de schouder, waarna doelman José Sá kon redden. De bal kwam bij Jota, die hem panklaar legde voor Van Dijk (1-0). Vier minuten later werd het duel beslist. Een andere oud-Willem II’er Konstantinos Tsimikas kwam gevaarlijk door over de linkerkant en stelde Mohamed Salah in staat de 2-0 te maken. De zeer welkome zege voor Liverpool was een feit, dat over Fulham wipte naar de zesde plaats.

Wordt Arsenal kampioen?

  • 100%
  • Nee, toch City
120+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

15:00
13+
‘Xavi Simons zegt ‘ja’ tegen transfer’
14:48
7+
Droom komt uit voor Teze: “Laten zien dat we de beste zijn”
14:27
6+
David Min hattrickheld bij ruime en cruciale zege RKC op Heracles
14:08
18+
PSV na enerverend duel met Sparta officieel landskampioen
13:45
10+
Dit zijn de opstellingen van FC Utrecht en Vitesse
13:26
60+
Opstellingen Volendam en Ajax: Amsterdammers zien spelers terugkeren
13:06
537+
Nederland laat niets heel van PSV-publiek bij kampioensduel
12:53
241+
Zo ziet het nieuwe thuisshirt van Ajax er uit
12:33
40+
Brutaal Sparta laat nerveus PSV bibberen en komt op voorsprong
12:21
19+
Bosz wil ‘enorme baggerwedstrijd’ voorkomen in kampioensduel
12:05
15+
Schaal gearriveerd in Eindhoven, trotse Van Breukelen
11:49
83+
Jansen over ontslag bij AZ: “Klein krasje”
11:26
4+
Dit zijn de opstellingen van Heracles Almelo en RKC Waalwijk
11:18
17+
Opstellingen PSV en Sparta: Geen verrassingen aan Eindhovense kant in kampioenswedstrijd
10:47
52+
‘Voormalig PSV’er moet worden geruild met Harry Maguire’
10:30
358+
Sutalo over transfer naar Ajax: “Ik had moeite met de aanpassing”
10:07
160+
Ten Hag over transfer Slot: “Ik ben heel blij voor hem”
09:49
77+
‘Chelsea wil Lukaku ruilen voor nieuwe superspits’
09:17
452+
‘Ajax spreidt de kansen in zoektocht naar nieuwe trainer’
09:04
57+
PSV maakt fans warm voor kampioenswedstrijd
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie