Vitesse scoort er drie in Abe Lenstra bij rentree Pröpper

Foto: Vitesse scoort er drie in Abe Lenstra bij rentree Pröpper

De rentree van Davy Pröpper als voetballer heeft Vitesse op zaterdagavond veel goeds gebracht. Of eigenlijk kwam de middenvelder pas binnen de lijnen bij de Arnhemmers toen het al 1-3 stond in het Abe Lenstra Stadion tegen sc Heerenveen.

Heerenveen kwam voor eigen publiek nog wel op voorsprong. Pelle van Amersfoort kapte vanaf links naar binnen en schoot raak in de verre hoek. Maar daar bleef het wat de Friezen betrof ook bij, want slechts tien minuten later (na iets meer dan een half uurtje spelen) zette Vitesse de achtervolging in.

Million Manhoef, die dit keer opgesteld stond als rechtsbuiten, raakte de bal eigenlijk volstrekt verkeerd, maar daarom juist belandde het leer bij Bartosz Biatek, die zo de 1-1 kon maken. En nog voor de pauze werd het ook 1-2: Gabriel Vidovic zette de Arnhemmers op voorsprong en de verdedigers van Heerenveen stonden erbij en keken ernaar. Ter hoogte van de penaltystip kreeg de Vitesse-doelpuntenmaker alle ruimte en tijd om te scoren…

Beslissing en rentree Pröpper

Vlak na de hervatting viel het beslissende doelpunt. Manhoef ging een een-tweetje aan met Matús Bero en was doelverdediger Xavier Mous de baas. Toen moest het hoogtepunt van de avond nog komen, want halverwege de tweede helft haalde coach Phillip Cocu Kacper Kozlowski naar de kant, en zijn vervanger was… Pröpper. Die gaf er een tijdje geleden de brui aan bij PSV vanwege mentale problemen, maar koos onlangs voor een comeback in Arnhem. De middenvelder maakte deze zaterdag dus zijn rentree op het voetbalveld.

Scoreverloop: 1-0 (21′) P. van Amersfoort, 1-1 (32′) B. Bialek, 1-2 (45′) G. Vidovic, 1-3 (47′) M. Manhoef

Terechte uitslag?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
93+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie