Openda blinkt uit: PSG onderuit in Franse topper

Paris Saint-Germain heeft zondagavond voor het eerst dit seizoen een nederlaag geleden in de Ligue 1. Het bezoek aan de nummer twee RC Lens liep dramatisch af voor de Parijzenaars: 3-1.

PSG kon in Lens geen beroep doen op Lionel Messi en Neymar. Eerstgenoemde is nog niet inzetbaar na alle WK-euforie, waar de Braziliaan onlangs een rode kaart pakte (tweemaal geel). Kylian Mbappé vormde daarom een twemansvoorhoede met Hugo Ekitike. Laatstgenoemde beschaamde het vertrouwen niet door al na acht minuten doel te treffen namens de bezoekers.

Het doelpunt van Ekitike was niet de eerste van de avond. Drie minuten eerder had Przemyslaw Frankowski de achtervolger uit Lens al op voorsprong gezet. Beide teams hielden elkaar in het vervolg van de eerste helft behoorlijk in evenwicht, maar het was opnieuw de thuisspelende club dat de leiding nam: oud-Vitessenaar Loïs Openda bleef oog in oog met doelman Gianluigi Donnarumma kalm.

Lens schoot na rust opnieuw ijzersterk uit de startblokken. Openda bediende teamgenoot Alexis Claude-Maurice middels de hak en hij maakte er vervolgens 3-1 van. PSG probeerde de spanning nog wel terug te brengen, maar deze sterk keeperswerk van Brice Samba slaagde de sterrenformatie daar niet in. Lens komt daardoor op vier punten van PSG.

Scoreverloop: 1-0 (5′) P. Frankowski, 1-1 (8′) H. Ekitike, 2-1 (28′) L. Openda, 3-1 (48′) A. Claude-Maurice