‘Twee factoren geven Brazilië gigantisch voordeel tegen Kroatië’

Brazilië heeft zich maandagavond eenvoudig geplaatst voor de kwartfinale van het WK na een 4-1 overwinning op Zuid-Korea. In de kwartfinale is Kroatië de tegenstander, dat pas na strafschoppen wist te winnen van Japan. De Brazilianen lijken dan ook sterk in het voordeel te zijn tegen de Kroaten, die al veel meer minuten maakten op het WK.

Het Braziliaanse medium UOL ziet een groot voordeel voor De Goddelijke Kanaries. “Het Braziliaanse team zal de fysieke factor in hun voordeel hebben.” De Kroaten stonden immers al veel meer minuten op het veld, mede door de verlenging tegen Japan en de vele blessuretijd in andere wedstrijden.

Geen rust voor Kroatië

Daarnaast was Kroatië niet in de gelegenheid om de belangrijkste spelers rust te geven in de derde groepswedstrijd. Bij een nederlaag tegen België was men immers uitgeschakeld geweest. Dat in tegenstelling tot Brazilië, dat na twee groepswedstrijden al geplaatst was.

Tevens ziet UOL nog een factor die een bepalende rol kan spelen in de kwartfinale. “De ster van het team, Luka Modric, is 37 jaar oud. En de andere twee sterkhouders, verdediger Dejan Lovren en spits Ivan Perisic zijn beiden 33. Ter vergelijking: zelfs met de 37-jarige Thiago Silva is het gemiddelde Braziliaanse team anderhalf jaar jonger.”

Wie verwacht jij dat er naar de halve finale gaat?