Mooi nieuws Willem II’ers voor oefenduel met PSV

Foto: Mooi nieuws Willem II’ers voor oefenduel met PSV

Willem ll kan bij de oefenwedstrijd tegen PSV aankomende vrijdag tóch 3.500 supporters ontvangen. Dit maakte algemeen directeur Martin van Geel maandag bekend.

Het zag er lang naar uit dat de Tricolores de adviezen van de gemeente Tilburg zouden volgen en de richtlijnen aan wilde scherpen. In dat geval pasten er 2.000 supporters in het stadion. Waarnemers van de gemeente oordeelden dat afgelopen vrijdag bij het oefenduel met VVV-Venlo op de eretribune en op de KingSide mensen te dicht bij elkaar zaten.

Willem II had drie stoelen tussen supporters vrijgelaten, maar in de rij daarboven iemand daar precies tussen geposteerd. Volgens de adviezen moest die rij helemaal leeg blijven. Het zou 1.500 toeschouwers schelen. Bij meting van knie tot knie zou de afstand geen anderhalve meter zijn. “Maar bij meting van kruin tot kruin wel”, volgens Van Geel. De KNVB zou dat ook als criterium nemen.

Volgens woordvoerder Tom Daelman van de gemeente Tilburg zou Willem II nog andere maatregelen kunnen nemen. Bijvoorbeeld het afkruisen van stoelen zou ertoe bij kunnen dragen dat de fans niet opschuiven en voldoende afstand houden. “We zien er ook vrijdag weer op toe dat aan de 1,5 meter maatregel wordt voldaan”, aldus Daelman. “Dat de regels worden nageleefd is de verantwoordelijkheid van Willem II.” De vriendschappelijke wedstrijd tegen PSV begint 21.00 uur.

Al die metingen zijn maar geneuzel

  • Eens
  • Oneens
106+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie