TRANSFERUURTJE: Neres-nieuws, Feyenoord-pijn, Ajax heeft nieuw target

Foto: TRANSFERUURTJE: Neres-nieuws, Feyenoord-pijn, Ajax heeft nieuw target

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Een jaartje geleden gingen we er toch wel van uit dat David Neres deze zomer bij Ajax zou vertrekken. Zijn situatie is echter helemaal anders geworden en volgens het Braziliaanse medium UOL speelt de buitenspeler volgend seizoen ook nog in de Johan Cruijff ArenA. De bovengenoemde bron draagt hier drie redenen voor aan. Allereerst is de aanvaller onlangs vader geworden van een zoontje, waardoor hij op zoek is naar vastigheid. Daarnaast is hij natuurlijk ook pas net hersteld van een zware knieblessure, opgelopen in het Champions League-duel met Chelsea op Stamford Bridge (4-4). Als laatste wil directeur voetbalzaken Marc Overmars naar verluidt minstens 40 miljoen euro verdienen met de verkoop van Neres, en met het oog op de coronacrisis is het voor geïnteresseerde clubs behoorlijk lastig om een dergelijk bedrag op te hoesten. Bij UOL concludeert men daarom: de international van Brazilië speelt sowieso nog één jaartje voor Ajax.


Het is geen geheim dat Ajax nog een centrale middenvelder aan zijn selectie wil toevoegen. De Amsterdammers dachten bijvoorbeeld aan de komst van Pierre-Emile Höjbjerg van Southampton, maar die is niet haalbaar gebleken. Naar verluidt is Eduard Atuesta het nieuwe doelwit van de Eredivisie-topclub. Volgens het Twitter-account MLS Transfers heeft directeur voetbalzaken Marc Overmars in ieder geval wel oren naar de komst van de 23-jarige Colombiaan, die nu nog in de Major League Soccer voor Los Angeles FC speelt, de werkgever van oud-Feyenoorder Kenneth Vermeer. In het afgelopen seizoen stond Lisandro Martínez vaak opgesteld als controlerende middenvelder in de Johan Cruijff ArenA, maar de Argentijn krijgt vermoedelijk een nieuwe positie. Dat heeft alles te maken met het naderende vertrek van spelers als Nicolás Tagliafico en Joël Veltman.

Feyenoord was eigenlijk van plan om het elftal met gerichte aankopen een kwaliteitsinjectie te geven, om op die manier een echte kampioenskandidaat te worden. Dat plannetje is echter in de prullenmand verdwenen door geldproblemen… Technisch directeur Frank Arnesen liet al eerder weten: “We moeten het zoeken in transfervrij of huurlingen. Kopen is geen optie.” Het Algemeen Dagblad concludeert: “Sinds die uitspraak legden de Rotterdammers echter wel 450.000 euro neer voor de Ghanese Duitser Christian Conteh en zo’n 900.000 euro voor Mark Diemers. Bryan Linssen kwam transfervrij. Het is de vijver waarin Feyenoord vist.” De krant gaat verder: “De club joeg het afgelopen seizoen nadrukkelijk op Ajax en AZ en was PSV ruimschoots de baas op de ranglijst. De plannen om met minimaal drie gerichte aankopen de ploeg een flinke kwaliteitsinjectie te geven, verdwenen vanwege de coronacrisis in de prullenbak. Een gecalculeerd financieel risicootje nemen, is dus uitgesloten.”


Ergens in de aankomende week wordt Mino Raiola in het San Siro-stadion van AC Milan verwacht. De Rossoneri willen drie deals sluiten met de zaakwaarnemer; twee contractverlengingen en de komst van een nieuwe speler, Denzel Dumfries. Volgens de grote krant Tuttosport is het de bedoeling dat Zlatan Ibrahimovic en Gianluigi Donnarumma nieuwe contracten ondertekenen in de Italiaanse modestad. Bovendien wil Milan Dumfries dus hebben, al hikt de gewezen grootmacht wel tegen de vraagprijs van PSV aan. Het plannetje van de Milanezen is echter om Raiola aan het werk te zetten: de roemruchte spelersmakelaar moet een uitgebreide bonusregeling met PSV afspreken, zodat de betrokken partijen tot een akkoord kunnen komen. Er wordt gerept van een transfersom van 18 miljoen euro, maar het is niet bekend of dit met of zonder bonussen is.

Buitenland:

Een paar dagen geleden konden we opeens lezen dat de toekomst van Lionel Messi misschien wel bij Internazionale zou liggen. De toekomst van de superster van FC Barcelona ligt echter helemaal niet in het Giuseppe Meazza. Algemeen directeur Giuseppe Marotta vertelt in een interview met Sky Sport Italia: “We praten hier over fantasy football. Hij is absoluut niet een van de targets waar wij in de transfermarkt op mikken. Ik denk dat hij gefocust is op een langer verblijf bij Barcelona.” Oefenmeester Antonio Conte doet vervolgens een duit in het zakje: “Dit is fake news. Hij komt niet naar Inter, zelfs niet in Fantasy Football.”


Chelsea wil per se een nieuwe linksback aan zijn selectie toevoegen en wordt veelvuldig gelinkt aan Ben Chilwell (Leicester City), Alex Telles (FC Porto) en Nicolás Tagliafico (Ajax). Mogelijk gaan de Blues echter voor Marc Cucurella. Volgens de Spaanse krant AS hebben de Londenaren inmiddels aangeklopt bij Getafe, dat in het voorbije seizoen te sterk was voor Ajax in de Europa League. De huidige nummer vier van de Premier League zou liefst 30 miljoen euro overhebben voor de handtekening van Cucurella. Het is de grote vraag of Getafe dit wel genoeg vindt, want de Primera División-club legde onlangs zelf nog 10 miljoen euro op tafel om de multifunctionele voetballer los te weken bij FC Barcelona. Transfereert Cucurella daadwerkelijk naar Stamford Bridge, dan gaat hij samenspelen met Hakim Ziyech, die hij in het Europa League-tweeluik tegen Ajax nog tegenover zich had staan.

Verwacht jij een geweldig seizoen van Neres?

  • Ik wel
  • Ik niet
752+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
62+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
74+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
31+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
44+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
279+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
58+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
95+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
242+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
83+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
858+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
166+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
46+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
381+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
766+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
201+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
327+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
11+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
347+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie