Van Hooijdonk oneens met Pérez over Feyenoord-aanwinsten

Foto: Van Hooijdonk oneens met Pérez over Feyenoord-aanwinsten

Feyenoord heeft Mark Diemers (Fortuna Sittard) en Bryan Linssen (Vitesse) binnengehaald, maar criticasters vinden dat de middenvelder en aanvaller de Rotterdammers niet beter maken. Pierre van Hooijdonk is het hier absoluut mee oneens.

Hij zegt namelijk in gesprek met Voetbal International: “Zij horen bij mijn favoriete spelers uit de Eredivisie. Ik hou van spelers die een doelpunt kunnen maken, middenvelders die een geweldige trap hebben en met een idee tot afwerken komen. Linssen is in de afwerking listiger, maar Diemers is weer extra gevaarlijk bij corners en vrije trappen.”

Vooral voor Diemers lijkt de stap groot, maar volgens Van Hooijdonk is dat altijd het geval als een speler naar de top van de Eredivisie transfereert: “Daar kun je altijd van zeggen: is die stap niet te groot? Maar we moeten niet vergeten dat er altijd spelers zijn die zich op latere leeftijd kunnen doorontwikkelen. Die blijven dat doen. Als je over veel voetballintelligentie beschikt, en ik vind dat ze dat allebei hebben, dan kan je je wat makkelijker aanpassen aan het spelen met betere spelers. Die beschikken namelijk ook over een wat hoger denkniveau.”

Pi-Air vervolgt: “Ik las dat Kenneth Perez vond dat Diemers geen versterking was, dat hij Feyenoord niet beter ging maken. Ik denk dat dat wel kan. Want ik vind hem namelijk precies hetzelfde type als Kenneth was: stapsgewijs opkomend naar de top. Hij is het creatieve brein, hij heeft het in zich het spel te kunnen verdelen en doelpunten te kunnen maken. Het feit dat jij een middenvelder hebt die doelpunten maakt, en dat heeft hij bewezen, daar is elke ploeg blij mee.”

Ben jij het eens met Van Hooijdonk?

  • Ik wel
  • Ik niet
1368+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie