TRANSFERUURTJE: Van de Beek dreigt te blunderen, toptransfer Wijnaldum

Foto: TRANSFERUURTJE: Van de Beek dreigt te blunderen, toptransfer Wijnaldum

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Donny van de Beek wil Ajax inruilen voor een Europese topclub, maar Gertjan Verbeek zegt in een interview met Trouw dat de Oranje-international goed na moet denken over een transfer. Hij moet voor een trainer gaan spelen die het écht in hem ziet zitten. De clubloze coach trekt een vergelijking met Adam Maher, die onder hem speelde bij AZ, maar naar PSV transfereerde: “Marcel Brands (de voormalig technisch directeur van AZ en PSV, die Maher naar Eindhoven haalde, red.) wilde hem graag hebben, maar ik had het gevoel dat de trainer van toen, Phillip Cocu, geen idee had waar hij hem neer moest zetten.” Verbeek vindt het onbegrijpelijk dat sommige spelers niet eerst met een trainer praten alvorens ze een stap zetten: “Wat is het idee achter een eventuele aankoop? Wordt hij als versterking gehaald of meer voor de breedte? Als hij als stand-in wordt gezien, dan zou ik het niet doen, ook al is het Real Madrid. Waarom niet nog een jaar bij Ajax? Hij en Ajax weten wat ze aan elkaar hebben.”

Directeur voetbalzaken Marc Overmars van Ajax belde ergens in de afgelopen maanden met FC Barcelona om te informeren naar Pedri, die deze zomer voor 5 miljoen euro van Las Palmas naar het Camp Nou-stadion transfereert. Gisteren heeft de beleidsbepaler antwoord gekregen, zo schrijft El Mundo Deportivo op dinsdagochtend: het is de bedoeling dat het zeventienjarige talent zich volgend seizoen op de trainingen van de Catalanen laat zien, of eventueel bij Barça B, maar een verhuur is dus uit den boze. En dat is een streep door de rekening van ontzettend veel clubs, want Ajax was zeker niet de enige club die Pedri wel wilde hebben. Ook onder meer Celta de Vigo vist achter het net.Na de aanstelling van Dick Advocaat bij Feyenoord begon het als een tierelier te draaien in De Kuip. Het is een publiek geheim dat de oefenmeester in het nieuwe seizoen op de titel hoopt, maar dan moet alles goed vallen in de havenstad van Nederland. De krant de Volkskrant stelt vandaag: “Het kampioenschap afsnoepen van het veel rijkere Ajax zou een prachtige kroon op ’s mans carrière zijn. Misschien zelfs reden om op zijn 73ste definitief te stoppen.” Advocaat zou achter de schermen een aantal voorwaarden geschetst hebben, de twee belangrijkste: Steven Berghuis en Marcos Senesi moeten in De Kuip blijven… “Belangrijk is daarbij wel, zo benadrukt hij intern, dat er nog een extra centrumverdediger bijkomt en dat Senesi blijft. Voor de Argentijnse centrumverdediger is veel belangstelling, maar hij is een cruciale schakel achterin. Aan de overzijde geldt dat voor Berghuis. De rechtsbuiten had een jaar geleden zijn zinnen gezet op een transfer naar een topcompetitie in 2020, maar maakte in een recent interview duidelijk dat zijn gevoel meer richting Feyenoord is gedraaid nu de wind waait zoals Advocaat dat wil.”

Wout Brama heeft zijn contract verlengd en speelt ook na de zomer nog voor FC Twente, maar de Tukkers hebben hun selectie voor volgend seizoen nog lang niet rond. De nieuwe oefenmeester Ron Jans hoopt op nog zeker drie grote transfers. De Telegraaf schrijft op dinsdagochtend: “Ondertussen hunkert de aanhang naar een terugkeer van de door Twente opgeleide Karim El Ahmadi (35). De nog topfitte middenvelder moet één van de ervaren jongens worden die een voorbeeld kan stellen richting de rest van de spelersgroep, maar hij speelt bij het Saudische Al-Ittihad nog tot 9 september competitie.” De krant gaat verder: “Voor de op het lijstje staande Eljero Elia (33) geldt dat hij ook opties heeft in grotere competities. Jans is tevens gecharmeerd van de Tsjechische spits en ‘superprof’ Tomas Necid, die transfervrij vertrokken is bij ADO Den Haag en die de trainer nog kent van hun gezamenlijke periode bij PEC Zwolle.”

Buitenland:

Thiago Alcántara wil vertrekken bij Bayern München en naar verluidt ligt Liverpool op poleposition om de spelmaker over te nemen van Der Rekordmeister. Maar dat zou grote gevolgen hebben voor de toekomst van Georginio Wijnaldum. Komt de Spanjaard daadwerkelijk naar Anfield Road, dan is de international van het Nederlands elftal het meest logische slachtoffer. En volgens de laatste geluiden uit Engeland ziet de middenvelder de bui al hangen en schermt hij in de coulissen met belangstelling uit de Serie A, en wel van Juventus. Het contract van Wijnaldum in Liverpool loopt nog maar één jaar door, waardoor hij een behoorlijk goedkope optie is voor De Oude Dame. De nummer één van de Serie A heeft Arthur al aangetrokken, maar Miralem Pjanic vertrekt naar FC Barcelona en ook Aaron Ramsey mag weg. Wat dat betreft kan Juventus Gini dus wel gebruiken.

Chelsea heeft Timo Werner (RB Leipzig) en Hakim Ziyech (Ajax) al aangetrokken voor veel geld, maar wil ook Kai Havertz nog losweken bij Bayer Leverkusen. Daarom houden de Blues naar verluidt een grote uitverkoop: er moet geld vrijgemaakt worden. Voetbal International schrijft op dinsdagochtend: “Chelsea zal spelers moeten verkopen, als het Kai Havertz als derde grote aankoop na Hakim Ziyech en Timo Werner wil kunnen verwelkomen. De vraagprijs van Bayer Leverkusen – minimaal 100 miljoen – dwingt tot een opruiming op Stamford Bridge.” Het blad gaat verder: “Volgens The Sun staan er zes namen op het lijstje: Marcos Alonso, Emerson Palmieri, Danny Drinkwater, Tiemoue Bakayoko, Kenedy en Michy Batshuayi. Manager Frank Lampard heeft schijnbaar al zijn akkoord gegeven.”

Wat denk jij?

  • Wijnaldum blijft bij Liverpool
  • Hij gaat weg
831+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
79+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
85+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
39+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
50+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
298+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
59+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
98+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
266+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
84+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
1016+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
172+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
47+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
425+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
779+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
123+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
208+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
332+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
11+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
351+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie