Koeman over hartproblemen: “Het is allemaal heel snel gegaan”

Foto: Koeman over hartproblemen: “Het is allemaal heel snel gegaan”

Ronald Koeman werd begin mei plots met acute hartproblemen opgenomen in een Amsterdams ziekenhuis. De bondscoach van het Nederlands elftal voelde zich niet lekker na een fietstocht.

Koeman besloot een serieuze tocht te maken. “Uiteindelijk 96 kilometer, ik ben kapot thuisgekomen”, vertelt de bondscoach in Beau. “Het is allemaal heel snel gegaan. Ik kwam kwart voor vier thuis van het fietsen en iets na half vijf lag ik al in het ziekenhuis.”

In sneltreinvaart werd Koeman geholpen door medisch personeel. Er zijn twee stents geplaatst. “Ik zag de interventiecardioloog, een geweldige man, die mij hielp, via het scherm. Het ging voorheen via de lies, nu via de pols. Ik voelde iets naar boven, ik was gewoon bij. Ze lieten het ook zien.”

Ook was er sprake van nazorg door ambulancepersoneel. “Een aantal dagen later stond er opeens een ambulance voor de deur. In de straat dachten ze: is er weer wat aan de hand? Maar het waren twee jongens uit de ambulance: ze kwamen even aanbellen en vroegen hoe het ging.”

De vader van Koeman overleed op 75-jarige leeftijd aan een hartstilstand. “Het is bekend dat er in de familie Koeman hartproblemen zijn.”

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie